Primeur: Steels en van Schip samen naar Zesdaagse van Rotterdam - Roompot Charles Cycling Team
Primeur: Steels en van Schip samen naar Zesdaagse van Rotterdam

Van 3 tot 8 januari wordt de Wooning Zesdaagse van Rotterdam gereden in Ahoy. Die krijgt dit jaar een leuke primeur, want voor het eerst zal er een koppel van Roompot – Charles Cycling Team te zien zijn op de piste: Stijn Steels (29) en Jan-Willem van Schip (24).

Ze hebben nog nooit samen gereden, maar delen wel hun voorliefde voor de piste. Zes dagen lang mogen ze zich in Rotterdam meten met de beste baanwielrenners ter wereld. Steels en van Schip hebben er overigens een goede voorbereiding opzitten. Beiden namen eind december deel aan het nationaal kampioenschap baanwielrennen, respectievelijk het BK en het NK. Steels veroverde er een zilveren medaille in de puntenkoers. Van Schip ging zelfs naar huis met twee zilveren medailles: voor de puntenkoers en de scratch.

Van Schip kwam eerder al in actie op de piste in Ahoy: “Vorig jaar, met Dion Beukenboom. Het was echt heel leuk om te doen. Het niveau is er enorm hoog. Volle bak koers!” Voor Steels wordt het zijn eerste Zesdaagse van Rotterdam, meteen aan de zijde van een pisterenner waar hij enorm naar opkijkt: “Jan-Willem is wereldniveau! Ik heb hem zien rijden in de wereldbeker in Berlijn in het omnium. Hij is absoluut wereldniveau en een kandidaat wereldkampioen. Hij kan zo hard rijden met een fiets!”

Leuk extraatje: Op de tweede dag van de Zesdaagse zal het voltallige Roompot – Charles Cycling Team worden voorgesteld aan het aanwezige publiek. Dit zal gebeuren tijdens het intermezzo rond 21.00 u. Voor meer informatie over de Wooning Zesdaagse van Rotterdam, klik op de link: https://www.wooningzesdaagse.nl/

Kernwoorden voor Primeur: Steels en van Schip samen naar Zesdaagse van Rotterdam

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief