Terugblik op onze trainingsstage in Calpe: “We hebben veel lol gehad” - Roompot Charles Cycling Team
Terugblik op onze trainingsstage in Calpe: “We hebben veel lol gehad”

De twaalfdaagse trainingsstage in Calpe zit erop voor de wegrenners van Roompot – Charles Cycling Team. Er werden afwisselend duurtrainingen, intervaltrainingen en – niet onbelangrijk – rustmomenten ingelast onder toeziend oog van de ploegleiders en medische staf. En hoe zat het met de sfeer in de nieuwe groep? Die was helemaal in orde, zo getuigen Lars Boom, Pieter Weening, Mathias De Witte en Jean-Paul van Poppel in onderstaande video. 

“Na onze eerste teammeeting in Zeeland was het team weer voor het eerst bij elkaar in Spanje”, vertelt ploegleider Jean-Paul van Poppel. “Ook hebben we heel wat partners op bezoek gehad. Het is erg succesvol geweest. In Zeeland hadden we al gezien dat het goed ging onderling met de renners. De sfeer is fantastisch, zowel bij de renners als bij de staf. Belgen en Nederlanders onder elkaar ook. Mooi om te zien dat je sympathie voor elkaar ziet opkomen. We hebben allemaal veel zin om het seizoen te beginnen.”

Van Poppel blikt ook tevreden terug op de geleverde trainingsarbeid in Calpe: “Trainer en ploegarts Guido Vroemen heeft samen met Michael Boogerd een programma uitgewerkt voor de stage. Zij hebben bekeken wat ideaal was voor de renners. Die hebben trouwens ook hun eigen ding kunnen doen in teamverband, zoals de intervaltrainingen op de Coll de Rates. Iedereen heeft z’n eigen blokken kunnen doen. Bij momenten was het afzien, af en toe moet je diepgaan natuurlijk. Daarna zie je dan een smile omdat ze het goed gedaan hebben.”

Kernwoorden voor Terugblik op onze trainingsstage in Calpe: “We hebben veel lol gehad”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief