Van der Lijke na dag één in Challenge Mallorca “Ik had weer een goed gevoel” - Roompot Charles Cycling Team
Van der Lijke na dag één in Challenge Mallorca “Ik had weer een goed gevoel”

Nick van der Lijke heeft er een prima eerste dag opzitten in de Challenge Mallorca. Hij werd 16e in de Trofeo Ses Salines – Felanitx (1.1), de eerste van vier eendagswedstrijden op het Spaanse eiland. “Ik had vandaag weer een goed gevoel na mijn griepje op het trainingskamp”, vertelt hij. 

“Het was best een rustige rit vandaag, maar er stond wel veel wind waardoor het toch wat nerveus was in het peloton”, doet van der Lijke zijn verhaal van de eerste Trofeo op Mallorca. “Het was heel de dag relatief vlak tot aan de slotklim. Dat was vijf kilometer omhoog knallen. Halverwege die klim viel het een beetje stil. Ik had nog wat over dus probeerde aan te vallen, maar dat heb ik jammer genoeg snel moeten bekopen. Maar ik hou een goed gevoel over na vandaag.”

Ook ploegleider Michael Boogerd is tevreden over de eerste wedstrijddag van het nieuwe wegseizoen: “Er was een grote valpartij net voor de slotklim. Wij zijn daar goed doorgekomen en hebben samen in een groep van dertig de klim kunnen aanvatten. Enkel Lars zat er niet meer bij omdat hij kort ervoor nog in de aanval had gereden. Voor ons was het moeilijk vandaag om een goede uitslag te rijden door de aankomst bergop dus had ik de renners een andere opdracht gegeven. Die hebben ze goed uitgevoerd en zo zaten ze goed vooraan gepositioneerd aan de voet van de klim.

Nick van der Lijke viel nog aan in de laatste kilometers en is nog rond de vijftiende plaats gefinisht. Morgen wordt het een lastige rit. Hopelijk kunnen we met Nick of Pieter iets betekenen in de finale.”

 

Justin Timmermans na eerste wedstrijd bij de profs: “Heerlijk weer en koersen met de grote mannen”

Voor Justin Timmermans was de Trofeo Ses Salines – Felanitx zijn eerste wedstrijd als profrenner. Ook hij blikt tevreden terug. “Het was een zenuwachtige koers met windkracht 5. Ik heb een paar keer geprobeerd om mee te gaan in de vroege vlucht, maar dat is niet gelukt. Het ging super hard richting slotklim. Na wat valpartijen in de laatste 20 km was het peloton nog goed 40 à 50 man groot. Samen met Boy heb ik de mannen kunnen afzetten voor de slotklim. Daarna ben ik rustig omhoog gereden. Ze zeggen dat ik goed werk heb geleverd, dus daar ben ik blij om.”

“Of ik er ook van genoten heb? Natuurlijk, als je hier niet van kan genieten… Heerlijk weer en koersen met de grote mannen! Op naar morgen. Ik ga m’n best weer doen”, aldus de benjamin van de groep.

 

Twee renners in de top 20!

  • 16. Nick van der Lijke
  • 19. Sean De Bie
  • 23. Sjoerd van Ginneken
  • 35. Michael Van Staeyen
  • 59. Boy van Poppel
  • 77. Justin Timmermans
  • 85. Lars Boom

Kernwoorden voor Van der Lijke na dag één in Challenge Mallorca “Ik had weer een goed gevoel”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief