Dit weekend wordt in het Deense Bogense het wereldkampioenschap veldrijden gereden. Stan Godrie en Maud Kaptheijns werden geselecteerd door de KNWU en rijden respectievelijk zondag en zaterdag hun WK. Maud Kaptheijns blikt ambitieus vooruit: “Op de snelle omloop wil ik laten zien wat ik kan. Ik hoop op een podiumplaats.”

Donderdag reisden Godrie en Kaptheijns met de Nederlandse selectie af naar Bogense, vrijdag stond een gezamenlijk trainingsritje en een verkenning van het parcours op het programma. “Toen we vanmorgen verkenden, was het ijs op het parcours nog bevroren. Deze middag kwam er een pelletje op. Dan schuift het dubbel. Er is nergens dikke modder. De bovenste laag is keihard schuiven. Dat wordt lastig op de schuine kanten. Er zullen zeker valpartijen en schuivers te zien zijn.”

“Ik voelde me goed vandaag: natuurlijk wel met de nodige stress en twijfels die altijd toeslaan op zo’n WK. Mijn kansen? Ik hoop op een snelle omloop te kunnen laten zien wat ik kan. De druk in het Nederlandse kamp ligt niet bij mij. Die leg je jezelf wel wat op. Je wil altijd zo goed mogelijk presteren. Ik blijf ook altijd geloven dat ik het kan. Zeker op dit parcours.”

“Ik heb al twee WK’s gereden. Vorig jaar in Valkenburg was ik slecht en het jaar voordien haalde ik de finish niet. Ieder jaar ga ik er iets op vooruit. Afgelopen weekend in Hoogerheide was het natuurlijk barslecht. Ik hoop dat ik een goede wedstrijd kan rijden. Ik rijd voor het podium. Maar dit seizoen zou ik ook al blij zijn met een plaats in de top tien. Op een WK is iedereen in orde. Ik ben ambitieus, maar ook realistisch.”

Maud Kaptheijns

  • Elite vrouwen
  • Zaterdag 2 februari, 15.00 u.

Stan Godrie

  • Elite heren
  • Zondag 3 februari, 15.00 u.

Maud Kaptheijns

Kernwoorden voor Kaptheijns klaar voor het WK: “Ik hoop op een podiumplaats”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief