Weening knap vierde in “supergladde” Trofeo Andratx – Lloseta - Roompot Charles Cycling Team
Weening knap vierde in “supergladde” Trofeo Andratx – Lloseta

Pieter Weening is op een knappe vierde plaats geëindigd in de Trofeo Andratx – Lloseta, de tweede wedstrijd van de Challenge Mallorca. Door het slechte weer werd deze Trofeo helaas ontsierd door heel wat valpartijen. Zo kwam Elmar Reinders helaas niet zonder kleerscheuren uit de strijd.

Senne Leysen had naar eigen zeggen “niet echt de goede benen”, maar reed wel uit. “Goed om de kilometers in de benen te hebben.” Hij doet het verhaal van deze Trofeo Andratx – Lloseta, met als voornaamste hindernis de Coll de Puig Major, een col van eerste categorie. “Het weer was slecht en de wegen glad. Er waren veel valpartijen. Aan de voet van de Puig Major zijn er nog een hoop renners gevallen. Daar begon eigenlijk de koers.”

“Peter werd vierde en heeft echt een sterke koers gereden. Hij kwam een paar keer terug uit een verloren positie door die valpartijen. Elmar is jammer genoeg ook gevallen en moest naar het ziekenhuis. Jesper kwam er vanaf met schaafwonden. Het was superglad!”

Elmar Reinders: gebroken neus en 20 hechtingen

Elmar Reinders werd na zijn ongelukkige val, veroorzaakt door een botsing met een ploegleiderswagen, over gebracht naar het ziekenhuis. Daar werd vastgesteld dat hij een gebroken neus had opgelopen en werden twintig hechtingen aangebracht in zijn aangezicht, aan zijn kin en bovenlip. Uit voorzorg moest hij een nachtje ter plaatse blijven ter observatie. Spoedig herstel, Elmar!

Kernwoorden voor Weening knap vierde in “supergladde” Trofeo Andratx – Lloseta

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief