Lars Boom toont zich in de aanval in laatste ‘Trofeo’ op Mallorca - Roompot Charles Cycling Team
Lars Boom toont zich in de aanval in laatste ‘Trofeo’ op Mallorca

De vierde en laatste Trofeo op Mallorca eindigde zondag op een massasprint. Lars Boom toonde zich andermaal in de aanval en mocht nadien het podium op om de sprinttrofee af te halen.

De slotwedstrijd van de Challenge Mallorca was de meest vlakke van de vier: de Trofeo Playa de Palma. Enkel de Coll Sa Creu, een col van derde categorie, vormde een noemenswaardige hindernis onderweg. Nadat het peloton de vroege vluchters had ingerekend, vond Lars Boom zijn moment gekomen om ten aanval te trekken. Hij ging ervandoor op het locale circuit en kreeg nog het gezelschap van twee medevluchters.

Boom en co bouwden een maximale voorsprong uit van goed een halve minuut, maar kort voor de meet waren zij eraan voor de moeite. Een massasprint was aangekondigd in Palma en die kwam er ook. Marcel Kittel was uiteindelijk de snelste. Boom mocht nadien ook het podium op om de sprinttrofee, de Trofeo ‘Sprints Especiales’ af te halen.

Lars Boom Trofeo Palma

 

Resultaten Trofeo Playa de Palma

  • 26. Michael Van Staeyen
  • 32. Sean De Bie
  • 39. Boy van Poppel
  • 43. Senne Leysen
  • 51. Jesper Asselman
  • 73. Sjoerd van Ginneken
  • 94. Lars Boom

Kernwoorden voor Lars Boom toont zich in de aanval in laatste ‘Trofeo’ op Mallorca

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief