De Witte kleurt vroege vlucht in openingsetappe Murcia - Roompot Charles Cycling Team
De Witte kleurt vroege vlucht in openingsetappe Murcia

Mathias De Witte heeft zich laten zien in de eerste van twee etappes in de Ronde van Murcia. Hij maakte met zes anderen deel uit van de vroege vlucht. Zij werden ingerekend net voor de enige klim van de dag. Nick van der Lijke kwam als eerste over de meet voor Roompot – Charles. Hij werd 15e. 

De eerste etappe in de Vuelta Ciclista a Murcia ging van Yecla naar San Javier. Goed voor 188,8 kilometer en één gecatalogeerde klim, eentje van derde categorie met de top zo’n dertig kilometer voor de aankomst. Net voor de beklimming werden Mathias De Witte en co opgeslokt door het peloton.

“Ik had er dan zo’n 155 kilometer in de vlucht opzitten”, vertelt De Witte. “Van bij de start probeerden er een paar weg te springen en ik ben meteen meegegaan. Dat in mijn eerste koers. Ik had gehoopt nog voor het peloton te kunnen blijven op de klim, maar dat was niet het geval. Voor de top moest ik eraf. Ik ben wel beter gestart dan vorig jaar. Het gevoel is goed, de vorm ook. Ik heb me geamuseerd vandaag.”

In de finale trok een groepje van zeven favorieten in de aanval. Pello Bilbao (Astana) won de rit, Nick van der Lijke finishte seconden later in een klein groepje op een vijftiende plaats. “Op de enige klim van de dag was het volle bak koers”, vertelt ploegleider Erik Breukink. “In het groepje na de leiders zaten Nick en Sjoerd. Van Ginneken moest er helaas nog af.”

Zaterdag wordt de tweede en meteen ook laatste rit gereden in de Vuelta a Murcia. De etappe tussen Beniel en Murcia telt 177,3 wedstrijdkilometers en vier officiële hellingen, waarvan een van eerste categorie.

 

Foto: Pedro Semitiel

 

Kernwoorden voor De Witte kleurt vroege vlucht in openingsetappe Murcia

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief