Nick van der Lijke twaalfde in Murcia: “Het was een goede tweedaagse” - Roompot Charles Cycling Team
Nick van der Lijke twaalfde in Murcia: “Het was een goede tweedaagse”

Nick van der Lijke is na zijn vijftiende plaats in de openingsrit zaterdag twaalfde geworden in de tweede en laatste etappe in de Vuelta Ciclista a Murcia. Hij eindigt ook als twaalfde in het algemeen klassement. “Het is een goede tweedaagse geweest, al had ik ook graag in de top tien geëindigd.”

Neoprof Justin Timmermans kleurde de vroege vlucht in een groepje van vijf en nadien tien renners. Een grote voorgift kregen ze echter nooit. Op de belangrijkste helling van de dag, de Alto Collado Bermejo, een col van eerste categorie, werden zij opgeslokt door het peloton, vanwaaruit het aanvallen regende.

Een negental favorieten bleven uit de klauwen van de peloton in aankomstplaats Murcia, daarachter was het werken geblazen voor Roompot – Charles om Nick van der Lijke een goede eindpositie te bezorgen. “Er werd pittig doorgereden op de klimmen. Op de lange klim bestookten Movistar en Astana elkaar, waardoor alles uiteen viel. Uiteindelijk zijn we met een man of 50 naar de laatste klim gereden. Oscar Riesebeek en Sjoerd van Ginneken hebben mij er goed afgezet. Die hebben hard gewerkt. Het is uiteindelijk nog een goede dag geworden. De benen waren goed.”

De Zeeuw blikt terug op een geslaagde Ronde van Murcia: “Het is een goede tweedaagse geweest. Ik had gehoopt om nog net in de top tien te eindigen. Achter de sterkste renners zaten wij steeds van voor. Ik heb een goede basis voor de rest van het seizoen kunnen leggen de voorbije weken. Hopelijk kan ik die vorm de komende weken doortrekken en nog verbeteren richting de grotere koersen. Dat zou mooi zijn”, aldus van der Lijke.

Voor de resultaten van de tweede etappe en het eindklassement, neem een kijkje op onze wedstrijdpagina. Klik HIER!

Kernwoorden voor Nick van der Lijke twaalfde in Murcia: “Het was een goede tweedaagse”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief