Boy van Poppel is zevende geworden in de openingsetappe van de Tour of Oman, die zaterdag van start ging. Zoals verwacht werd het een massasprint. Stijn Steels eindigde ook in de top twintig. Hij werd zestiende. 

138,5 biljartvlakke kilometers moesten de renners afleggen in de eerste etappe van de Tour of Oman 2019. De rit kende een voorspelbaar verloop, met vier vroege vluchters die zo’n 6 kilometer voor de aankomst werden ingerekend. Alexander Kristoff was de snelste in de massasprint, Boy van Poppel reed naar een mooie ereplaats en is tevreden.

“Het is goed gelopen. Stijn Steels en Jesper Asselman hebben me goed geholpen. Stijn was bij me tot de laatste kilometer. Ze hebben het top gedaan, de mannen! Het ging echt snel in de laatste kilometer. Ik kon er misschien nog een paar voorbij sprinten op het laatste stuk. Ik ben tevreden, maar toch wil je meer als je dit goede gevoel hebt. Ik kijk dus weer uit naar de volgende sprint. Hopelijk kunnen we weer een mooi resultaat neerzetten!”

Zondag wordt de tweede van zes etappes gereden. Zo vlak de eerste rit was, zoveel mag er geklommen worden in de tweede. Er wachten de renners 156,5 heuvelachtige kilometers met vier gecatalogeerde beklimmingen. “Het wordt een lastige finale”, aldus van Poppel. “Maar ik denk dat we renners hebben die dat goed kunnen. Maurits Lammertink reed vandaag bijvoorbeeld makkelijk.”

Resultaten eerste etappe:

 

  • 7. Boy van Poppel
  • 16. Stijn Steels
  • 63. Jesper Asselman
  • 71. Arjen Livyns
  • 75. Maurits Lammertink
  • 84. Huub Duyn
  • 109. Pieter Weening

 

Kernwoorden voor Van Poppel sprint naar 7e plaats in openingsrit Tour of Oman

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief