Boom en van Ginneken sprinten naar toptienplaats in Clásica de Almería - Roompot Charles Cycling Team
Boom en van Ginneken sprinten naar toptienplaats in Clásica de Almería

Mooi resultaat voor Roompot – Chales Cycling Team met twee renners in de top tien in de Clásica de Almería (1.HC). In de qua sprinters goed bezette wedstrijd reden Lars Boom en Sjoerd van Ginneken naar een achtste en negende plek. Justin Timmermans toonde zich andermaal in de vlucht. 

De Clásica de Almería eindigt doorgaans op een massasprint in de straten van Roquetas de Mar. Er werd dit jaar echter al een flinke selectie doorgevoerd in de heuvelzone halfkoers. Justin Timmermans had er dan al – net als zaterdag in de Vuelta a Murcia – heel wat kilometers opzitten in de vroege vlucht. Hij kon zijn wagonnetje aanpikken bij de eerste groep, waar ook Lars Boom en Sjoerd van Ginneken zaten.

“Na die selectie is het nooit meer stilgevallen”, vertelt ploegleider Erik Breukink. “Lars en Sjoerd zaten erbij en ook Justin. Die heeft de mannen nog goed geholpen. Omdat het niet stilviel voorin hebben we voor de sprint geopteerd. Er waren rappe jongens bij, maar iets anders ondernemen was niet mogelijk. Met twee in de top tien eindigen is toch goed. Goed voor de moraal, deze uitslag.”

Ook neoprof Justin Timmermans blikt tevreden terug op zijn wedstrijd. “Ik ben super tevreden. Ik wou graag weer in de vlucht zitten en dat is gelukt. Bovenop de laatste klim sloot een eerste deel van het peloton aan. Mitchelton-Scott trok alles uit elkaar in de afdaling. Ik zat mooi mee voorin met Lars en Sjoerd. Ik ben blij dat ik ze nog goed heb kunnen afzetten in de finale. Ik heb drie goede dagen mooi kunnen afsluiten. Erg tevreden ook dat ik heb kunnen laten zien dat ik hier thuis hoor.”

En ook Sjoerd van Ginneken mag terugkijken op een geslaagde driedaagse in Spanje: “Ik heb drie dagen koers in Spanje goed afgesloten met een negende plek”, reageert hij na de wedstrijd. “Ik heb er een heel goed gevoel aan over gehouden. Nu op naar de Omloop Het Nieuwsblad en Le Samyn!”

Door de vroege schifting in de wedstrijd, haalden maar 46 renners de meet in Roquetas de Mar. Hier de resultaten van onze renners:

  • 8. Lars Boom
  • 9. Sjoerd van Ginneken
  • 19. Justin Timmermans
  • DNF Senne Leysen
  • DNF Michael Van Staeyen
  • DNF Oscar Riesebeek
  • DNF Mathias De Witte

 

Duyn 23e in tweede etappe Tour of Oman

Ook in Oman werd er zondag gekoerst. In de tweede etappe bleef Alexey Lutsenko nog net een groepje van ruim dertig renners voor aan de finish. Huub Duyn zat in dat eerste pelotonnetje en kwam op plaats 23 over de aankomst. De komende dagen staan er wat lastigere ritten op het programma.

 

Kernwoorden voor Boom en van Ginneken sprinten naar toptienplaats in Clásica de Almería

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief