Ruta del Sol: selectie en info - Roompot Charles Cycling Team
Ruta del Sol: selectie en info

Tussen 20 en 24 februari wordt de 65ste Vuelta Ciclista a Andalucia, ook bekend als de Ruta del Sol, gereden in Zuid-Spanje. Roompot – Charles Cycling Team is erbij met een zevenkoppige selectie. Wat mag je verwachten van deze vijfdaagse rittenkoers? Je leest het hier! 

De Ronde van Andalusië is al toe aan zijn 65ste editie. Vorig jaar waren onze voorlopers Roompot – Nederlandse Loterij en Veranda’s Willems – Crelan beide aanwezig, met o.a. Sean De Bie, Nick van der Lijke en Oscar Riesebeek in de rangen. Zij zijn er ook dit jaar weer bij, net als Tim Wellens (Lotto Soudal), de winnaar van 2018. De Ruta del Sol 2019 kent een sterk deelnemersveld. Zes WorldTour-ploegen verschijnen aan de start, 12 ProContinentale ploegen en één Continentaal team.

Alle etappes zijn live te volgen op televisie, bij Eurosport. Via onze sociale mediakanalen krijg je verder een unieke inkijk achter de schermen van ons team in Spanje. Wij voorzien dagelijkse updates voor, tijdens en na elke etappe. De weersverwachtingen zijn gunstig – of wat dacht u – met zonnige dagen en temperaturen overdag van rond 16 tot zelfs boven 20 graden. Ideale koersomstandigheden!

Parcours

De vijf etappes samen tellen 680,2 wedstrijdkilometers, die in een mooie lus rond Andalusië liggen. Donderdag moet de langste rit worden afgelegd (216,5 km), gevolgd door een relatief korte tijdrit op woensdag (16,2 km). Echt vlak is het nooit in Spanje en dat is niet anders in deze Ruta. De openingsrit kent een pittige, oplopende aankomst en ook op dag twee zal er flink ‘bergop’ gesprint moeten worden voor de dagzege. In etappes 4 en 5 wacht het betere klimwerk. Meer informatie over de etappes kan u hier terugvinden.

  • Etappe 1, woensdag 20/2: Sanlúcar de Barrameda – Alcalá de los Gazules (170,5 km)
  • Etappe 2, donderdag 21/2: Sevilla – Torredonjimeno (216,5 km)
  • Etappe 3, vrijdag 22/2:  Mancha Real – La Guardia de Jaén (16,2 km, ITT)
  • Etappe 4, zaterdag 23/2: Armilla – Granada (119,9 km)
  • Etappe 5, zondag 24/2: Otura – Alhaurín de la Torre (163,9 km)

Selectie

Deze zeven renners werden door de ploegleiding geselecteerd voor de Ruta del Sol. Voor Elmar Reinders is het zijn eerste wedstrijd sinds zijn ongelukkige val in de Challenge Mallorca, waarbij hij zijn neus brak.

Ruta del Sol Roompot Charles

Kernwoorden voor Ruta del Sol: selectie en info

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief