Roompot – Charles Cycling Team heeft zich vandaag getoond. Zowel in de vijfde etappe van de Tour of Oman als in de openingsrit van de Ruta del Sol was er een mannetje mee in de ontsnapping. Pieter Weening reed in Oman naar een mooi dagresultaat. In Andalusië pakte Michael Van Staeyen de trui van het tussensprintklassement. 

In de Tour of Oman was het peloton toe aan de vijfde en op een na laatste etappe: de koninginnenrit naar de Green Mountain, de stevige slotklim van 5,7 km aan een gemiddeld stijgingspercentage van 10,5%. Pieter Weening haalde er zijn beste resultaat: hij werd knap elfde! Stijn Steels had daarvoor een hele dag in de vlucht meegedraaid. Pas op 2 km van de meet werd hij ingerekend. Donderdag wacht nog een vlakke slotetappe.

In de openingsetappe van de Ruta del Sol sprong Michael Van Staeyen mee in de vroege vlucht. Ruim 120 km later werd hij samen met zijn zes kompanen ingerekend. Hij hield er wel de leiderstrui van het tussensprintklassement aan over, nadat hij een keer eerste en tweede werd aan de Meta Volantes onderweg. Ook hier een pittige aankomststrook, een erg stijle kasseiklim van goed een kilometer. Oscar Riesebeek was de eerste ROC-renner bovenaan de finish in 33e positie. Mathias De Witte werd 34e.

Michael Van Staeyen: “Ik zag zes renners vertrekken en dacht ‘dit is een mooie kans om mee te gaan in een iets groter groepje’. Eens in de kopgroep was het de bedoeling om voor de Meta Volantes te gaan. Dat is uiteindelijk gelukt. De eerste sprint won ik vrij makkelijk, maar bij de tweede liet ik me bijna flikken omdat ik de lijn niet had gezien. Gelukkig is het wel goed gekomen.

Of ik er nu een doel van ga maken weet ik nog niet. Ik zou me misschien ook graag eens tonen in een massasprint als het zover komt, maar dat moet ik bespreken met de ploegleiders. Ik ben wel tevreden over vandaag. Het is niet voor niets dat ik in de aanval heb gereden want ik hou er een truitje aan over. Dat is dus wel plezant.”

 

Kernwoorden voor Weening elfde in Oman, Van Staeyen houdt trui over aan vlucht in Ruta del Sol

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief