Van Staeyen negende in tweede etappe Ruta del Sol - Roompot Charles Cycling Team
Van Staeyen negende in tweede etappe Ruta del Sol

De tweede etappe in de Ruta del Sol is zoals verwacht uitgedraaid op een massasprint. Michael Van Staeyen reed naar een negende plaats en behoudt daarnaast zijn leiderstrui in het klassement van de ‘meta volantes’. Vrijdag wacht een korte, maar pittige tijdrit van 16 km.

Het wedstrijdverloop in de langste rit van de Ruta del Sol was voorspelbaar en ietwat eentonig. Zes vluchters gingen ervandoor kort na de start in Sevilla en kregen een maximale voorgift van 7’30”. Op 23 km van de meet in Torredonjimeno werden zij ingerekend door het peloton. Op dat moment had de vlucht al twee ‘meta volantes’ gepasseerd, waarna twee renners op gelijke hoogte kwamen met Michael Van Staeyen in dat klassement.

Omdat Van Staeyen vervolgens een betere daguitslag noteerde met zijn toptienplaats in de sprint, behoudt de Antwerpenaar zijn trui. Dit had hij te zeggen na de rit: “Dankzij het superwerk van het team finish ik vandaag als negende en behoud ik de sprinttrui. Ik miste wel wat frisheid in de laatste kilometer door de aanval van gisteren, waardoor ik wat stil viel op het eind.”

Morgen staat de renners een tijdrit te wachten van 16 km. Het eerste gedeelte loopt op, het tweede bergaf om weer te eindigen op een oplopende strook. Dat belooft! Hier alvast de starttijden van onze renners:

  • 14.13 u: Van Staeyen
  • 14.16 u: De Bie
  • 14.42 u: Reinders
  • 14.50 u: van der Lijke
  • 14.55 u: Boom
  • 15.18 u: De Witte
  • 15.19 u: Riesebeek

 

Kernwoorden voor Van Staeyen negende in tweede etappe Ruta del Sol

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief