Oscar Riesebeek sterk in tijdrit en zware koninginnenrit - Roompot Charles Cycling Team
Oscar Riesebeek sterk in tijdrit en zware koninginnenrit

Oscar Riesebeek heeft er twee uitstekende dagen opzitten in de Ruta del Sol: zowel in de korte maar lastige tijdrit op dag drie als in de zware etappe op dag presteerde hij prima met een 29e en 23e plaats.

De tijdrit die op dag drie stond ingepland was een relatief korte – 16,2 km – maar tegelijk ook zware rit. “Eentje voor allrounders”, verklaarde ploegleider Erik Breukink voor aanvang. “Wij rijden op onze wegfietsen door wat problemen met een levering van materiaal. Maar we hebben niet echt iemand in het algemeen klassement en focussen sowieso op de komende dagen”, zei hij nog.

In de uitslag noteerden we prima resultaten voor o.a. Oscar Riesebeek (29e op 1’37) en Lars Boom (35e op 1’41). Daar was Riesebeek na afloop behoorlijk tevreden mee. “Een lastige, maar hele mooie dag”, vond hij het.

Koninginnenrit: Nick van der Lijke verwachtte “oorlog” en kreeg gelijk

Zaterdag werd in Andalusi├ź de koninginnenrit gereden. De vierde etappe was niet al te lang, slechts 119 km, maar het profiel was uitdagend. Onderweg moesten de renners vier beklimmingen over, waaronder twee van eerste categorie.

“De zwaarste rit van de ronde”, noemde Nick van der Lijke het. “Het zal meteen vol gas zijn in de eerste klim van de Sierra Nevada. Het zal oorlog worden vandaag.” Profetische woorden, want er werd op de eerste zware col meteen flink doorgetrokken en het peloton werd dan ook stevig uitgedund. Nick van der Lijke en Oscar Riesebeek zaten prima mee vooraan, maar zagen op de lange slotklim een groepje van favorieten verder uitlopen.

Riesebeek kwam uiteindelijk als 23e over de meet in Granada, op 5’54 van dagwinnaar Simon Yates. Van der Lijke werd als tweede renner van Roompot – Charles 36e. Michael Van Staeyen behoudt ook na deze vierde rit zijn leiderstrui in het klassement van de meta volantes. Zondag wordt de slotetappe gereden, een heuvelachtige rit met een vlakke finale.

 

 

Kernwoorden voor Oscar Riesebeek sterk in tijdrit en zware koninginnenrit

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief