Boom na slotrit Ruta del Sol: “Klaar voor de klassiekers” (video) - Roompot Charles Cycling Team
Boom na slotrit Ruta del Sol: “Klaar voor de klassiekers” (video)

Lars Boom is in de slotetappe van de Ruta del Sol op een achtste plaats geëindigd. Dat deed hij in een groepssprint op een licht hellende aankomststrook. Hij blikt terug op een geslaagde periode in Spanje: “Het is lang geleden dat ik me zo gevoeld heb.”

Na een eerste poging van Nick van der Lijke, trok Oscar Riesebeek op de slotdag van de Ruta del Sol ten aanval. Op het lastige parcours – enkel de laatste 30 kilometer waren vlak – reed hij in het gezelschap van Tolhoek, Marczyński en bergkoning S. Yates. Op de laatste klim van de dag werden zij echter bijgehaald door het peloton.

Mathias De Witte kaapte daarop nog drie punten weg aan de laatste Meta Volante van de week. De eindwinst in dit tussensprintklassement was zo binnen voor Michael Van Staeyen! Die maakte door materiaalpech geen deel meer uit van het peloton en dus mocht Lars Boom zijn kans gaan in de sprint. Hij reed naar een mooie achtste plaats. Zo werd het een geslaagde slotdag van de Spaanse rittenkoers. Boom blikt positief terug en kijkt uit naar de klassiekers. Bekijk zijn reactie in onderstaande video.

Kernwoorden voor Boom na slotrit Ruta del Sol: “Klaar voor de klassiekers” (video)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief