Omloop Het Nieuwsblad: selectie en info - Roompot Charles Cycling Team
Omloop Het Nieuwsblad: selectie en info

Eindelijk is het zover: het klassieke voorjaar staat voor de deur! Zaterdag wordt de Omloop Het Nieuwsblad gereden, zondag Kuurne – Brussel – Kuurne. Roompot – Charles Cycling Team kreeg een wildcard voor de Omloop en trekt met Boom naar de Belgische openingsklassieker. 

Ook in 2019 start de Omloop Het Nieuwsblad bij de velodroom ’t Kuipke in het centrum van Gent. De officiële start ligt enkele kilometers verderop in Merelbeke. Van daaruit is het precies 200 km tot aan de aankomst in Ninove. Die ligt dit jaar in het centrum, aan de Onderwijslaan. Onderweg krijgen we wel weer de gekende hindernissen, met het duo Muur – Kapelmuur en Bosberg als scherprechters in de finale.

In totaal moeten de renners over negen kasseistroken, waarvan drie keer de Haaghoek, en dertien hellingen, waarvan drie keer de Leberg. De top van de Bosberg ligt op slechts 13 km van de meet. De laatste kilometers van de Omloop lopen in licht dalende lijn richting Ninove.

Michael Boogerd en Nick Nuyens nemen zaterdag plaats in de volgwagen. Zeven renners werden geselecteerd voor deze lenteklassieker: twee Belgen en vijf Nederlanders. Sjoerd van Ginneken kwam vorig jaar aan de start in dienst van Roompot – Nederlandse Loterij, Stijn Steels voor Veranda’s Willems – Crelan. Lars Boom reed de Omloop al zes keer. In 2011 werd hij tiende.

  • Categorie: 1.UWT
  • Editie: 74
  • Start: 11:35 (Gent)
  • Aankomst: ~ 16:35 (Ninove)
  • Afsand:  200 km
  • Parcours: 13 hellingen, 9 kasseistroken
  • TV: Eurosport, Sporza
  • Weer: 13°, verspreide regenbuien
  • Hashtag: #OHN19
  • Meer info: klik hier

 

Selectie

Kernwoorden voor Omloop Het Nieuwsblad: selectie en info

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief