Kuurne – Brussel – Kuurne: info & selectie - Roompot Charles Cycling Team
Kuurne – Brussel – Kuurne: info & selectie

Kuurne-Brussel-Kuurne is de tweede Vlaamse klassieker op het programma van Roompot – Charles Cycling Team. De wedstrijd staat traditioneel meteen na de Omloop Het Nieuwsblad ingepland. Vier ROC-renners rijden de dubbel: Asselman, Boom, Reinders en van Poppel.

Vier van onze renners komen na de Omloop Het Nieuwsblad dus ook meteen aan de start van Kuurne – Brussel – Kuurne. Mathias De Witte, Stijn Steels en Sjoerd van Ginneken worden afgelost door Sean De Bie, Senne Leysen en Michael Van Staeyen. Erik Breukink neemt zondag plaats in de volgwagen.

In tegenstellling tot de meeste lenteklassiekers is Kuurne – Brussel – Kuurne een wedstrijd die vaak wordt gewonnen door een sprinter. De laatste noemenswaardige hindernis, de Nokereberg, ligt dan ook op zo’n 50 km van de aankomst. In totaal telt de wedstrijd dertien officiële hellingen, waarvan de Kanarieberg (1000m, 7,7%) en de Côte du Trieu (1260m, 7%) gemiddeld te steilste zijn. Verder moeten ook klinkende heuvels als de Kruisberg, Oude Kwaremont en Kluisberg beklommen worden.

Geen enkele renner die de wedstrijd vorig jaar reed voor Roompot – Nederlandse Loterij staat zondag aan de start. Voor Veranda’s Willems – Crelan was de betreurde Michael Goolaerts in 2018 de eerste renner over de meet (op de twintigste plaats). Mathias De Witte en Huub Duyn waren er toen ook bij, maar #KBK19 zit nu niet in hun programma. Michael Van Staeyen is met zes deelnames recordhouder bij ROC. Zijn beste resultaat is een 23e plaats in 2012.

  • Categorie: 1.HC
  • Editie: 71
  • Start: 11:45 (Kuurne)
  • Aankomst: ~ 16:40 (Kuurne)
  • Afsand:  201,1 km
  • Parcours: 13 hellingen
  • TV: Eurosport, Sporza
  • Weer: 14°, buien
  • Hashtag: #KBK19
  • Meer info: klik hier

 

Selectie

Kuurne Brussel Kuurne Roompot

Kernwoorden voor Kuurne – Brussel – Kuurne: info & selectie

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief