Boy van Poppel 23e in Kuurne-Brussel-Kuurne: “Ik kon jammer genoeg niet sprinten” - Roompot Charles Cycling Team
Boy van Poppel 23e in Kuurne-Brussel-Kuurne: “Ik kon jammer genoeg niet sprinten”

Boy van Poppel heeft er een prima klassiek openingsweekend opzitten. Na de Omloop Het Nieuwsblad presteerde hij zondag ook in Kuurne – Brussel – Kuurne naar behoren. Hij kwam als 23e over de meet, maar was toch niet geheel tevreden: “Er zat een mooie ereplaats in, maar ik kon niet sprinten.”

Na een gezapige start, werd er op de flanken van de Oude Kwaremont pas écht koers gemaakt in Kuurne – Brussel – Kuurne. Jesper Asselman en Boy van Poppel schoven achter een groepje favorieten goed mee in een tweede groep. Anderen, zoals Michael Van Staeyen, werden daarachter opgehouden door een val en konden net niet de aansluiting maken.

Alles kwam uiteindelijk weer bij elkaar op het lokale circuit in Kuurne, enkel winnaar Bob Jungels kon het peloton nog voor blijven. Slechts 70 renners zouden de wedstrijd uitrijden. Van Poppel werd 23e, Asselman 51e. Van Poppel: “Ik zat in een uitstekende positie voor de laatste bocht, maar daarna passeerden ze me langs alle kanten na een valpartij. Ik kon zelfs niet echt meer sprinten. Jammer, want er zat een mooie ereplaats in.”

Jesper Asselman houdt een goed gevoel over aan zijn wedstrijd: “Ik heb veel energie verloren in het begin van de wedstrijd, door een paar keer proberen mee te springen in de vroege vlucht. Dat ik dan nog goed mee kan op de Oude Kwaremont en uit rijd in het peloton is positief.”

 

Kernwoorden voor Boy van Poppel 23e in Kuurne-Brussel-Kuurne: “Ik kon jammer genoeg niet sprinten”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief