Lars Boom: “Vandaag zie je wat we voor elkaar over hebben.” - Roompot Charles Cycling Team
Lars Boom: “Vandaag zie je wat we voor elkaar over hebben.”

Roompot – Charles Cycling Team boekte in de GP de Denain niet het gehoopte resultaat. Boy van Poppel werd 24e, maar Lars Boom en zijn teammaats hadden hogere verwachtingen van de Franse kasseiklassieker. “Ik baal er ontzettend van”, zei hij na de wedstrijd. Maar Boom had ook lovende woorden over voor zijn collega’s. “De jongens hebben heel hard gewerkt voor mij.”

Vijftien renners kozen al vroeg in de wedstrijd het ruime sop. Daarbij ook Stijn Steels. Hij werd echter teruggeslagen door een lekke band, mede omdat hij niet geholpen kon worden door de neutrale wagen. “Stijn reed lek en de neutrale wagen had geen wiel met steekas en een schijfrem”, vertelt Lars Boom. “Dat is raar, vind ik. Daarbij hadden we nog eens wagen 17, dus we zaten te ver om te reageren. Anders hadden we altijd iemand van voor en hadden we  nog op een of andere manier kunnen anticiperen. Nu viel dat weg, dat is wel jammer.”

Het peloton was al flink uitgedund toen Mathieu van der Poel, de latere winnaar, samen met Alex Kirsch richting de kopgroep reed op de kasseien, op zo’n 40 km van de meet. “We hebben altijd goed vooraan gezeten, alleen niet op dat moment. Ik kon niet reageren omdat ik ongeveer op plek twintig zat in de groep en er niet langs kon. Daar baal ik ontzettend van. Ik had geen supergoeie benen, maar wel goed genoeg om dan te kunnen volgen. Balen, want ik weet dat ik niet moet onder doen voor zulke renners op de kasseistroken”, aldus Boom.

De Roompot-Charles-kopman is streng voor zichzelf in zijn analyse en neemt zijn verantwoordelijkheid op: “Ik baal dat ik de ploeg niet heb kunnen belonen, omdat de jongens vandaag heel erg hun best hebben gedaan en heel hard gewerkt hebben voor mij. Dan baal je dat je op zo’n moment niet kan reageren. Dat moet je jezelf verwijten.”

“De ploeg was heel sterk, denk ik. We zijn natuurlijk een nieuwe ploeg en we moeten allemaal inspanningen doen om goed met mekaar te kunnen samenwerken. Dat gaat steeds beter. Vandaag zien we wat we voor elkaar over hebben, dat die jongens zich de ballen uit de broek rijden voor mij. Ik vind het dan vervelend dat ik hen niet kan belonen.”

 

Kernwoorden voor Lars Boom: “Vandaag zie je wat we voor elkaar over hebben.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief