Erik Breukink: “We gaan niet voor het klassement, wel voor ritwinst” - Roompot Charles Cycling Team
Erik Breukink: “We gaan niet voor het klassement, wel voor ritwinst”

De Volta Ciclista a Catalunya gaat vandaag, maandag 25 maart, van start in Catalonië. Het is voor Roompot – Charles Cycling Team de eerste rittenkoers van WorldTour-niveau en dat laat zich merken: er wachten ons loodzware etappes “en het deelnemersveld is een beetje zoals in de Tour de France”, voegt ploegleider Erik Breukink eraan toe.

“We mikken niet echt op het klassement,” vertelt Erik Breukink voor de start van de Volta Ciclista a Catalunya, de wielerronde van Catalonië. “Het is echt een lastige ronde, met twee aankomsten bergop. Wel zullen er zich kansen voordoen in ritten wanneer het klassement al wat gezet is, waar de kopgroep voor de overwinning zal gaan. Die kansen zullen er wel komen.”

“De eerste rit is al vrij lastig. Er kan een behoorlijke groep naar de finish rijden. We gaan proberen mee zitten, maar op minder dan twintig kilometer is er al een col. Misschien zal er dus niet veel ruimte voor zijn, dat hangt van de controle van het peloton af. Er is hier een heel sterk deelnemersveld, een beetje zoals in de Tour de France. Maar we gaan de kansen grijpen die we krijgen. We gaan het dag per dag bekijken.”

Voor sommige Roompot-Charles-renners is het een eerste kennismaking met een 2.UWT-wedstrijd, anderen kennen de Volta a Catalunya al. “Er zijn er een aantal die hier al een paar keer gereden hebben: Duyn, van der Lijke, Weening, Lammertink. Zij kennen deze koers en weten hoe het hier aan toe gaat. Het parcours is min of meer hetzelfde als dat van twee jaar geleden, maar dan zonder tijdrit.”

Etappes

Hieronder vind je het etappe-overzicht van de Volta a Catalunya. Klik op de afbeelding voor meer informatie bij elke etappe.

Selectie

Startlijst

Klik hier om de volledige startlijst te bekijken.

 

 

Kernwoorden voor Erik Breukink: “We gaan niet voor het klassement, wel voor ritwinst”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief