Huub Duyn in de aanval in Volta a Catalunya: “Het was zwaar, maar doel bereikt” - Roompot Charles Cycling Team
Huub Duyn in de aanval in Volta a Catalunya: “Het was zwaar, maar doel bereikt”

Huub Duyn zat in de openingsrit van de Volta Ciclista a Catalunya meteen mee in de ontsnapping. Hij trok met vijf anderen ten aanval in een zware etappe met start en aankomst in Calella. “Het was de bedoeling om deze week mee te gaan in de vlucht. Mooi dat dit de eerste dag al lukt.”

“Het was zwaar, heel zwaar”, vertelt Huub Duyn na de openingsetappe van de Volta a Catalunya, een rit met vijf cols en meer dan 3000 hoogtemeters. “Normaal kan je in de vlucht wat rekenen en anticiperen op de snelheid van het peloton, maar vandaag was echt een lastige dag. Eerst waren we met vier weg, zonder De Gendt. Die kwam later aansluiten. ‘Mooi’, dacht ik, een goede renner die vaak tot het einde weg blijft.”

“Ik moet nog wat koershardheid opdoen. Ik kom uit een trainingsperiode en ben zeker nog niet in topvorm. Het was de bedoeling om hier een keer mee te zitten in de vlucht. Mooi dat dat de eerste dag al lukt. Jammer dat we zo vroeg werden teruggepakt. Dat komt ook door de koers die zo hard was, enkel de laatste 50 km waren dalend en snel. Als De Gendt niet mee is, krijgen we misschien meer speelruimte. Met hem erbij weet je dat ze je niet veel ruimte geven. Maar uiteindelijk rijdt hij nog weg en loopt hij nog uit. Heel straf!”

“Tevreden, nu beter worden voor de maand april”

“Toch ben ik tevreden. Het doel hier voor mij was om een keer mee te gaan in de ontsnapping, omdat je daar gewoon beter van wordt en de ploeg in beeld brengt. Dat is gelukt, al had ik graag nog wat langer in beeld gereden. Een uitslag rijden is hier lastig. Kijk naar het deelnemersveld, een peloton vol klimmers. Het is hier dan ook vooral bergop rijden. Ik kan klimmen maar in dit gezelschap hoor ik bij de tweede helft van het peloton.”

“Nu wil ik vooral beter worden voor de maand april door hier nog een goede week te rijden en koersritme op te doen. De etappe van morgen heeft een mooie aankomst, maar het zal me verbazen als het voor mij zal zijn. Daarna gaan we richting 2000 m. Dit is wellicht de zwaarste wedstrijd die we doen dit jaar. Ik kan het niveau wel aan, maar we moeten wel realistisch zijn. We zijn hier niet om een klassement te rijden of echt mee te doen in de bergritten. We moeten ons vooral laten zien in de vlucht of door ons te mengen in sprints, zoals Nick vandaag. Zo kan je toch een uitslag rijden.”

Nick van der Lijke sprintte in het peloton uiteindelijk naar een negende plaats en was de eerste renner van Roompot – Charles Cycling Team aan de meet in Calella. Etappe twee is een relatief vlakke rit met drie beklimmingen van derde categorie. De aankomst is hellend, mogelijk iets voor de punchers.

 

Kernwoorden voor Huub Duyn in de aanval in Volta a Catalunya: “Het was zwaar, maar doel bereikt”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief