Mathias De Witte en Maurits Lammertink hebben een prima resultaat neergezet voor Roompot – Charles Cycling Team in de Volta a Catalunya. Ze eindigden beiden in de top 15. Geen ereplaats voor ons team in de E3 BinckBank Classic, waar Stijn Steels wel deel uitmaakte van de vroege vlucht en zo lange tijd in beeld reed. 

Na twee zware bergetappes stond er vrijdag in de Ronde van Catalonië weer een iets vlakkere rit op het programma. Op de eerste wedstrijdhelft na dan. Vroege vluchter Maximilian Schachmann hield in Sant Cugat nog net een aanstormend peloton af, waarin Mathias De Witte – uitgerekend op zin verjaardag – en Maurits Lammertink naar een respectievelijk dertiende en veertiende plek sprintten.

Mathias: “Na twee mindere dagen was ik weer wat beter. Ik had pech in de laatste 40 km, waardoor ik hard moest rijden om terug te keren. Vooraan viel het immers niet stil. Het was chaotisch in de laatste kilometers. We zaten daarom iets te ver om deftig mee te kunnen sprinten. Ik hoop de volgende dagen weer wat uitslagen te rijden.”

Steels: “Kippenvel van de vele aanmoedigingen”

In de E3 BinckBank Classic, traditioneel met start en aankomst in Harelbeke, maakte Stijn Steels uit van de vroege vlucht. Hij werd ingerekend op de Paterberg. “De vorm is goed”, zei hij nadien. “Dit is de zwaarste van de kasseiklassiekers. Ik voelde me sterk in de kopgroep. Het doel was in de vlucht zitten en zo lang mogelijk overleven. Het was leuk. Ik had kippenvel van de vele aanmoedigingen onderweg.”

De klassiekers volgen elkaar razendsnel op in deze periode. Zondag staat met Gent – Wevelgem de volgende kasseiklassieker al op het programma van Roompot – Charles. Daarna is het uitkijken naar de Volta Limburg Classic (zaterdag 6 april) en de Ronde van Vlaanderen (zondag 7 april).

Kernwoorden voor Top 15 voor De Witte en Lammertink in vijfde etappe Catalonië

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief