Senne Leysen blikt vooruit naar de Ronde van Vlaanderen: “Een kinderdroom” - Roompot Charles Cycling Team
Senne Leysen blikt vooruit naar de Ronde van Vlaanderen: “Een kinderdroom”

De Ronde van Vlaanderen editie 103 vindt plaats op zondag 7 april, met Roompot – Charles Cycling Team als een van de 25 deelnemende teams. Senne Leysen kijkt uit naar zijn eerste deelname aan ‘Vlaanderens Mooiste’: “Hier mogen rijden was een kinderdroom voor mij.”

Senne Leysen, pas 23 en bezig aan zijn tweede seizoen als profrenner, rijdt zondag voor het eerst mee in de ‘Vlaamse Hoogmis’, al kent het parcours weinig geheimen voor hem. “Ik denk dat ik heel de heuvelzone ondertussen wel ken. De laatste maanden hebben we hier al vaak door gekoerst”, vertelt hij. Al zal de beleving zondag nog groter zijn: “Ik heb al van veel renners gehoord dat het qua publieke belangstelling echt zot is. Hier rijden was toch wel één van mijn kinderdromen.”

Leysen toonde zich tijdens de Driedaagse Brugge – De Panne in de ontsnapping van de dag. “Het zou leuk zijn om ook zondag weer in de vlucht te zitten. In de Ronde willen er natuurlijk wel meer mee zijn, maar als ik mag wil ik het zeker proberen”, knipoogt de Kempenaar.

De rennerspresentatie en officieuze start vinden zondag plaats in hartje Antwerpen, de officiële start in Burcht, aan de andere kant van de Schelde. De aankomst ligt 267 km verderop in Oudenaarde. Onderweg passeert het peloton vijf kasseistroken en 17 gecatalogeerde hellingen, stuk voor stuk met klinkende namen. Het zwaartepunt van deze 103e Ronde van Vlaanderen ligt bij het duo Oude-Kwaremont – Paterberg. De Kwaremont moet drie keer bedwongen worden, de Paterberg twee keer. De laatste hindernis, de derde beklimming van de Paterberg, ligt op slechts 13 km van de meet. Daar kan voor het laatst het verschil gemaakt worden.

 

  • Categorie: 1.UWT
  • Editie: 103
  • Start: 10:30 (Antwerpen)
  • Aankomst: ~ 17:00 (Oudenaarde)
  • Afsand:  267 km
  • Parcours: 17 hellingen, 5 kasseistroken
  • TV: Eurosport, Sporza
  • Weer: 17°, licht bewolkt
  • Hashtag: #RVV19
  • Meer info: klik hier

 

Selectie

 

Kernwoorden voor Senne Leysen blikt vooruit naar de Ronde van Vlaanderen: “Een kinderdroom”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief