De Ronde van Vlaanderen editie 103 zit er alweer op. Roompot – Charles reed lange tijd in beeld dankzij Jesper Asselman, die 170 km in de aanval reed met zijn drie kompanen. Pieter Weening toonde zich vervolgens in de finale, door met de besten mee te gaan op de hellingen. Hij en ploegleider Michael Boogerd komen terug op de wedstrijd.

Michael Boogerd: “We hadden iemand mee in vroege vlucht, dat moest. Gelukkig is dat gelukt. Daarna missen we de slag toen een grote groep weg reed in Geraardsbergen. We hadden niemand mee behalve Jesper Asselman die uit de vroege vlucht kwam. Dat was niet goed genoeg. Gelukkig dat ze erachter bleven rijden en terug kwamen.”

Boogerd: “Ik ben trots op Pieter”

“Daarna reed Pieter een heel goede wedstrijd. Ik heb altijd gezegd dat Pieter onze eerste man ging worden. Pieter zou onze man zijn om ons hier positief te laten zien. Als je de afgelopen weken hebt gezien, denk ik niet dat we iets anders hadden moeten verwachten, dat andere jongens hier wel bergop mee zouden kunnen. Dat kunnen ze gewoon niet. Dat niveau is te hoog. Daar moet je eerlijk in zijn. Ik plak er geen excuses op.”

Weening kon net niet aanklampen bij het favorietengroepje op de laatste beklimming van de Oude Kwaremont. Anders zat er een mooie ereplaats in. “”Hij anticipeerde voor de oude Kruisberg, daar reed hij weg met Degenkolb. Die loste hij zelfs. Boven sloten ze aan met een mooi elitegroepje. Als ze daar wat meer ruimte hebben, Jungels en zo, dan kan hij in het wiel zitten. Dan overleeft hij de Kwaremont wellicht wel. Dan zit je op een andere manier in de koers. Toch heeft hij een hele goede wedstrijd gereden. Ik ben trots op Pieter.”

Weening: “Ik ben hier niet zo wegwijs als de anderen”

Pieter Weening reed een opmerkelijke Ronde van Vlaanderen. Waar hij aanvankelijk urenlang helemaal achteraan het peloton reed, ging hij in de finale vlot met de favorieten mee op de hellingen en reed hij zo een tijdje vooraan in de wedstrijd… tot hij op de laatste beklimming van de Oude Kwaremont moest passen. Bekijk hieronder zijn volledige reactie.

🇧🇪 #RVV19De Ronde zit erop! Jesper Asselman zat 170 km in de ontsnapping en Pieter Weening toonde zich tot diep in de finale vooraan in de wedstrijd! 👍Hier de reactie van Weening. Foto's op onze Instagram- en Twitter-pagina! 👇**The race is over. Jesper Asselman spent 170 kms in the breakaway, while we saw a strong Pieter Weening at the front of the race in the final! 🗨️ "I'm satisfied. It's my first race in Flanders this year and I don't know these roads like the others do. But it's an endurance race. If you're in good form, you end up where you should be if you don't crash. At the end of the last ascent of the Oude Kwaremont I couldn't accelerate anymore. I was completely empty. I slowly saw the others moving away from me. It's a shame, I still had them in sight on the Paterberg. I wasn't riding any slower. But all in all I'm happy with my race."🎙️ P. Weening#ROC #RVV Ronde van Vlaanderen

Geplaatst door Roompot – Charles Cycling Team op Zondag 7 april 2019

Kernwoorden voor Reacties van Boogerd en Weening na de Ronde van Vlaanderen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief