Ronde van de Sarthe: “Het gaat op en af, een open koers” - Roompot Charles Cycling Team
Ronde van de Sarthe: “Het gaat op en af, een open koers”

Tussen de klassiekers door neemt Roompot – Charles Cycling Team ook deel aan de vierdaagse rittenwedstrijd de Ronde van de Sarthe (2.1). Le Circuit Cycliste Sarthe is al toe aan zijn 67e editie. Ploegleider Erik Breukink blikt vooruit: “Het is een open koers.”

Waar kan je de Ronde van de Sarthe volgen? Wel, de regionale televisiezender France 3 Pays de la Loire zendt de vier etappes live uit. Klik hier voor meer info. Je kan de wedstrijd ook volgen via Twitter met de hashtag #CircuitSarthe en via het officiële kanaal van de organisatie: @CircuitSarthe. Uiteraard zullen wij zelf ook dagelijkse updates voorzien via onze eigen online kanalen.

 

Breukink: “Voor het klassement telt iedere seconde”

“Het is een wedstrijd voor onze renners die niet in die Vlaamse klassiekers tot hun recht komen,” vertelt Erik Breukink. “Zoals van der Lijke, Lammertink, enz. Die kunnen beter op dit terrein terecht. Het parcours is heuvelachtig, met een aankomst bergop in de derde rit. Ook de laatste etappe is lastig. Het gaat op en af, een heel open koers.”

Wat mogen we verwachten van onze renners? “Ik hoop dat Maurits Lammertink goed mee kan doen in de lastige etappes, Huub Duyn ook. Van der Lijke is ziek geweest na Catalonië dus dat is nog even afwachten. In principe kan hij op dit parcours wel uit de voeten. Lammertink zou onze beste man moeten zijn.”

“Het klassement? Dat kan zeker. Vorig jaar werd Oscar Riesebeek zevende. Het gaat hier vaak om secondes die je hier en daar moet pakken. Er is geen tijdrit dus blijven ze dicht bij mekaar in de stand. Iedere seconde telt. Een graadmeter is de derde rit met aankomst bergop. Die is beslissend voor het klassement. Daar moet je dus zeker bij de eerste tien eindigen.”

 • Categorie: 2.1
 • Editie: 67
 • Start: dinsdag 9 april, La Châtaigneraie
 • Aankomst: vrijdag 12 april, Sillé-le-Guillaume
 • Parcours: heuvelachtig, 4 etappes
 • TV: @F3PaysdelaLoire
 • Hashtag: #CircuitSarthe
 • Meer info: klik hier

 

Parcours

De Ronde van de Sarthe bestaat uit vier pittige, heuvelachtige etappes. Enkel op dag 2 moeten de renners minder dan 2.000 hoogtemeters overbruggen. Qua afstand liggen de vier ritten in elkaars buurt. De beslissing zal wellicht pas in de laatste twee etappes vallen. Op deze pagina kan je meer informatie terugvinden over het parcours en de kaartjes van de etappes downloaden.

 • Di. 9/4: La Châtaigneraie – La Châtaigneraie (177 km)
 • Wo. 10/4: Freigné – Belligné (172,1 km)
 • Do. 11/4: Abbaye Royale de l’Épau – Pré-en-Pail Saint-Samson (184,3 km)
 • Vr. 12/4: Sillé-le-Guillaume – Sillé-le-Guillaume (183,3 km)

 

Selectie

Kernwoorden voor Ronde van de Sarthe: “Het gaat op en af, een open koers”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief