Michael Van Staeyen: “Al die supporters, dat geeft een speciaal gevoel” - Roompot Charles Cycling Team
Michael Van Staeyen: “Al die supporters, dat geeft een speciaal gevoel”

De Scheldeprijs werd woensdag al voor de 107e keer georganiseerd. De start vindt tegenwoordig in Terneuzen plaats, maar de aankomst ligt naar goede gewoonte nog in Schoten. Dat is de woonplaats van Michael Van Staeyen. Honderden supporters van de sprinters zorgden voor extra pigment en sfeer tijdens de wedstrijd!

De Zeeuwse wind speelde zoals verwacht een belangrijke rol en er vormden zich al vroeg waaiers in de wedstrijd. Michael Van Staeyen, gebrand op een goede uitslag, zat de hele dag goed voorin. Maar dat koste hem naar eigen zeggen te veel krachten: “Ik zat à bloc voor de sprint. Onderweg te veel gegeven.” Van Staeyen werd 27e. Justin Timmermans eindigde op plaats 29.

Vijf bussen, gevuld met 250 enthousiaste Van Staeyen-fans, verzamelden voor de start in Terneuzen. Goed herkenbaar waren ze, al die fans, met hun speciale oranje hesjes en teamsjaaltjes. De menigte trok daarna naar Wemeldinge om ten slotte een plekje te zoeken op de plaatselijke rondes in Schoten. “Het geeft een speciaal gevoel als zoveel mensen achter u staan en supporteren. Ik ga ze nog even goeiedag zeggen”, zei de Antwerpenaar na de wedstrijd. Bekijk hieronder zijn volledige reactie.

 

Van Staeyen fanclub

 

Kernwoorden voor Michael Van Staeyen: “Al die supporters, dat geeft een speciaal gevoel”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief