Riesebeek derde in derde etappe Sarthe: “Ik hoopte op de overwinning” - Roompot Charles Cycling Team
Riesebeek derde in derde etappe Sarthe: “Ik hoopte op de overwinning”

Oscar Riesebeek is derde geworden in de lastige derde etappe van de Ronde van de Sarthe, tussen Abbaye de l’Epau en Pré-en-Pail Saint-Samson. Hij staat nu vierde in het algemeen klassement. “Ik had gehoopt onze eerste overwinning te boeken.”

“We zaten in een kopgroepje met tien renners,” doet Oscar Riesebeek zijn verhaal. “Daaruit is Gougeard (de ritwinnaar, red.) gedemarreerd. Vital Concept had een koppeltje in de groep, maar offerde zich niet op. Ik heb in de laatste lokale ronde nog geprobeerd om weg te rijden, maar Gougeard had al te veel voorsprong en het gat werd achter mij weer dicht gereden.”

“Het was een bochtige finale. Ik dook als eerste de laatste bocht in. Het zat allemaal op een lint. Er is er dan nog eentje van Vital Concept over mij gegaan zodat ik derde werd. Dat was bijna het maximaal mogelijke resultaat. Ik had gehoopt die eerste overwinning voor de ploeg te pakken, maar ik was niet de beste man in de kopgroep. Dat was dus lastig. Dan moet je het tactisch goed aanpakken.”

Maurits Lammertink maakte in het wedstrijdslot nog even jacht op de kopgroep waarin Riesebeek zat. “Hij bleef steken. Jammer, want anders zaten we er met twee. Bij ons reden ze natuurlijk ook door en ik kon niet het risico nemen om te wachten. Dan werd ik misschien geflikt door de twee koppeltjes in de kopgroep.”

De Ronde van de Sarthe eindigt morgen, vrijdag, met opnieuw een pittige etappe. “We moeten de bespreking voor morgen nog doen. Op papier is het weer net zo lastig als vandaag. Normaal zou ik me voorin moeten kunnen handhaven als ik weer een goede dag heb”, aldus Riesebeek.

In het algemeen klassement staat Oscar Riesebeek op een voorlopige vierde plaats, op 26 seconden van Alexis Gougeard. Huub Duyn, die vandaag elfde werd, staat dertiende in de stand op 1:26.

Uitslag etappe 3

  • 3. Riesebeek
  • 11. Duyn
  • 20. Lammertink
  • 29. De Witte
  • 34. van der Lijke
  • 63. Livyns

 

Kernwoorden voor Riesebeek derde in derde etappe Sarthe: “Ik hoopte op de overwinning”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief