Oscar Riesebeek is op het podium geëindigd na de Ronde van de Sarthe: hij werd knap derde in het algemeen klassement! Roompot – Charles Cycling Team heeft er een prima vierdaagse opzitten met vijf renners in de top 20 in de eindstand en een eerste plaats in het ploegenklassement!

De slotetappe in de Ronde van de Sarthe was opnieuw een pittige heuvelrit. Oscar Riesebeek, gisteren nog vierde in het klassement, liet zich niet meer verrassen en kon zelfs nog een plekje opschuiven. Goed voor een mooie podiumplaats! Heel het team reed overigens weer uitstekend, want vijf renners kwamen bij de eerste twintig over de meet. Diezelfde vijf vinden we ook terug in de top 20 van het eindklassement: sterk! Arjen Livyns werd dan weer derde in het bergklassement.

Riesebeek is erg tevreden met zijn podiumplaats: “Ik ben heel blij. Het was mijn doel vandaag om minimaal derde te worden in de eindstand. Ik probeerde voor de winst te rijden, maar Gougeard was heel sterk. Het was snel duidelijk dat hij niet uit de leiderstrui zou worden gereden.”

“Het was een pittig rondje. Ik had hier al twee keer top tien gereden. Als je de benen hebt, kom je hier op je plek terecht. Het team heeft supergoed werk geleverd. Daar ben ik ze dankbaar voor. We hadden een heel sterk blok hier, een heel goede ploeg voor op dit terrein. Dat stimuleert elkaar ook om het maximale uit jezelf te halen. Als de ene podium kan rijden, wil de andere er ook het maximale uithalen. Dat resulteerde in goed ploegenspel.”

De sterke persoonlijke – én teamprestatie boezemt Riesebeek ook vertrouwen in voor de volgende wedstrijden: “Het ging goed en dat geeft natuurlijk vertrouwen voor de Brabantse Pijl en de Amstel Gold Race. In de Brabantse Pijl is er wel wat mogelijk met deze ploeg. De Amstel is een WorldTour-wedstrijd. Daar kan je moeilijk op voorhand een resultaat op plakken”

 

Rituitslag etappe 4

 • 9. Riesebeek
 • 14. van der Lijke
 • 15. De Witte
 • 18. Lammertink
 • 19. Duyn
 • 41. Livyns

Eindstand algemeen klassement

 • 3. Riesebeek (+0:26)
 • 11. Duyn (+1:26)
 • 14. De Witte (+1:34)
 • 16. Lammertink (+1:34)
 • 18. van der Lijke (+1:34)
 • 48. Livyns (+17:49)

Eindstand teamklassement

 • 1. #ROC!

 

Kernwoorden voor Riesebeek mooi derde in eindstand Ronde van de Sarthe

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief