Stoffige Parijs-Roubaix eist z’n tol - Roompot Charles Cycling Team
Stoffige Parijs-Roubaix eist z’n tol

Stof, kasseien, mechanische pech, platte banden… Parijs-Roubaix eist altijd z’n tol, ook dit jaar. Maar wanneer je uiteindeijk de Vélodrome bereikt, vergeet je de pijn en kan je alleen maar glimlachen! 

Vijf renners mochten in de openingsfase van de 117e Parijs-Roubaix proberen meegaan in een ontsnapping. Jesper Asselman, Senne Leysen, Michael Van Staeyen, Sjoerd van Ginneken en Justin Timmermans: we zagen ze allemaal vooraan in het peloton, één voor één demarrerend of reagerend op een aanvalspoging. De start was hypernerveus en het duurde ruim twee uur voor een aanval wat voorsprong kreeg… met Van Staeyen in de vlucht!

De Antwerpenaar reed op kop over de tweede kasseistrook van de dag, die genoemd werd naar Michael Goolaerts. Een speciaal moment in de wedstrijd voor iedereen die vorig jaar met ‘Goolie’ heeft gewerkt. Van Staeyen kreeg met zijn acht medevluchters enkele minuten voorsprong, maar werd teruggeslagen door een ongelukkige platte band, veroorzaakt door een minuscuul stukje glas.

Met nog ruim honderd kilometer te gaan koos Lars Boom – steeds attent vooraan in het peloton – voor de aanval. Hij bevond zich in een mooi groepje, té mooi wellicht voor de teams die er niet bij waren en enkele kilometers later werden zij weer ingerekend. Boom zou later geen rol meer spelen aan het voorfront: een combinatie van té veel druk op de banden, geen lekker gevoel op de kasseien en wat zadelpech, verklaarde hij nadien. Hij wisselde nog van fiets voor de tweede bevoorrading, maar dat veranderde niets meer.

Ook de anderen bleven niet gespaard van pech: zo werd Boy van Poppel opgehouden door een val en geraakte hij ook niet meer vooraan. Senne Leysen ging tegen de grond en moest uiteindelijk opgeven na aanhoudende mechanische problemen. Pech voor de jongeling, die zondag zijn tweede Parijs-Roubaix reed. Boom en van Poppel reden de wedstrijd uit, ook Jesper Asselman deed dat maar net buiten de tijd. Toch een duimpje omhoog voor al onze mannen die gisteren de Hel van het Noorden hebben gezien! #All4Goolie

De volgende wedstrijden op de kalender van Roompot – Charles Cycling Team zijn de Brabantse Pijl, op woensdag 17 april en de Amstel Gold Race op zondag 21 april. Daarmee laten we de kasseiklassiekers achter ons en is het tijd voor de heuvelklassiekers.

 

 

Kernwoorden voor Stoffige Parijs-Roubaix eist z’n tol

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief