Lammertink tiende in de Brabantse Pijl: “Eindelijk weer een uitslag” - Roompot Charles Cycling Team
Lammertink tiende in de Brabantse Pijl: “Eindelijk weer een uitslag”

Ploegleider Michael Boogerd vroeg en kreeg een “goede uitslag” in de Brabantse Pijl. Maurits Lammertink werd tiende. Arjen Livyns maakte deel uit van de vroege vlucht. In de finale lieten ook andere Roompot-Charles-renners zich opmerken. 

Een vroege ontsnapping met zeven renners kreeg al gauw een vrijgeleide van het peloton. Bij hen ook Arjen Livyns, die met drie van zijn medevluchters pas op 30 km van de meet in Overijse bijgehaald zou worden. Mathias De Witte en Oscar Riesebeek reden attent vooraan in het peloton op het lokale circuit. De Witte schoof mee met een groepje, maar geraakte niet definitief weg. Ook Pieter Weening probeerde nog een aanval op te zetten. Ook hij werd teruggefloten.

Vier kandidaat-winnaars reden uiteindelijk weg van het peloton. Daarachter was het aan de renners van Roompot-Charles om een mooie ereplaats uit de brand te slepen. Maurits Lammertink reed naar een mooie tiende plaats, Nick van der Lijke werd 16e, Huub Duyn 28e. Een prima resultaat na een meer dan degelijke wedstrijd voor ROC. Het stemde ploegleider Michael Boogerd tot tevredenheid, en ook Lammertink kon vrede nemen met zijn top-10-plaats: “Eindelijk weer een uitslag”, zei hij aan de aankomst.

“Het was een zware koers. Ik had al vrij vroeg beslist om te wachten op de sprint. Pieter nam me mee voor de laatste keer Schavei. Ik draaide als eerste op in de laatste bocht en ik ben gelijk vol aan gegaan. ‘Wie volgt, volgt maar’, dacht ik. Op het eind was ik helemaal verzuurd. Ik denk dat Lambrecht, Serry en een paar anderen er nog over kwamen. Ik kon echt niet meer sprinten. Ik had geen topbenen. Vorige week was het beter”, aldus Lammertink.

De Overijsselaar kijkt uit naar de volgende wedstrijd met zijn team: de Amstel Gold Race, nu zondag 21 april. “We hebben een mooie ploeg voor de Amstel. We kunnen er best wel wat uitspelen. We gaan er vol voor!”

Foto’s: Cor Vos

Kernwoorden voor Lammertink tiende in de Brabantse Pijl: “Eindelijk weer een uitslag”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief