Van der Lijke ten aanval in de Amstel Gold Race - Roompot Charles Cycling Team
Van der Lijke ten aanval in de Amstel Gold Race

Het is een constante dit seizoen: bij elke klassieker of WorldTour-wedstrijd stuurt de ploegleiding van Roompot – Charles Cycling Team een mannetje mee in de ontsnapping. Telkens slagen de oranjehemden er ook in en rijdt er een Roompot-renner kilometerslang in de aanval. Tijdens de Amstel Gold Race was het de beurt aan Nick van der Lijke. 

Nick van der Lijke koos al vroeg in de wedstrijd het hazenpad en kreeg het gezelschap van 7 medevluchters. Het groepje werd nog aangedikt tot 11 renners. Hun voorsprong op het peloton liep op tot boven de 8 minuten. In het tweede wedstrijddeel begon die voorsprong aanzienlijk te slinken. Pas op 35 km werd van der Lijke als een van de laatste vluchters gegrepen. Mooie prestatie van de Zeeuw, die toch vooral had “afgezien” zei hij nadien met de glimlach.

Toen de finale losbarstte, moest Roompot – Charles de rol lossen. Mathias De Witte was betrokken in een val – gelukkig zonder ernstige gevolgen – en Maurits Lammertink en Huub Duyn konden in de lastige slotkilometers geen aansluiting vinden met een elitegroepje. Duyn, Lammertink en van der Lijke finishten alle drie wel nog in de top vijftig, in een uitgedund pelotonnetje.

Ronde van Kroatië afgelast

Pech voor Pieter Weening en co. De Ronde van Kroatië zou normaal van start gaan op 23 april, maar werd afgelast door sponsorproblemen bij de (nieuwe) organisator. Weening reisde na de Amstel Gold Race dus niet naar Kroatië voor deze rittenwedstrijd, waar hij vorig jaar nog tweede werd in het eindklassement. De eerstvolgende wedstrijden voor Roompot – Charles zijn zo de Duitse klassieker Eschborn – Frankfurt (1 mei) en de rittenwedstrijd Tour de Yorkshire in Engeland (2 – 5 mei).

 

  • 42. Duyn (+4:19)
  • 44. Lammertink (+4:19)
  • 48. van der Lijke (+4:19)
  • 76. De Witte (+7:53)
  • 86. Weening (+7:53)
  • 97. Riesebeek (+11:17)
  • DNF Boom

 

Kernwoorden voor Van der Lijke ten aanval in de Amstel Gold Race

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief