Jesper Asselman boekt knappe zege in Tour de Yorkshire! (video) - Roompot Charles Cycling Team
Jesper Asselman boekt knappe zege in Tour de Yorkshire! (video)

Jesper Asselman heeft Roompot – Charles Cycling Team een eerste seizoenszege bezorgd. Hij kwam in de openingsetappe van de Tour de Yorkshire als eerste over de meet nadat hij als laatste vluchter nog net het aanstormende peloton voor bleef! Asselman is ook de eerste leider in het algemeen klassement. 

Zes renners kozen kort na de start in Doncaster voor de ontsnapping, waaronder Jesper Asselman. Een grote voorsprong kregen ze niet, het verschil liep op tot maximaal 2’40”. In de finale werd het zestal herleid tot een viertal en slinkte de voorgift op het peloton aanzienlijk. In de straten van Selby was Asselman de enige die in de slotsprint nog net uit de klauwen van het aanstormende peloton kon blijven. Zo werd het een prachtige en onverwachte overwinning voor de 29-jarige na een doorweekte openingsrit, die desondanks op erg veel belangstelling kon rekenen van de lokale bevolking.

Boy van Poppel eindigde net na Asselman op de vierde plaats. Jan-Willem van Schip, die na een korte break zijn wederoptreden maakte, werd vijftiende. Asselman is na dag één uiteraard ook de nieuwe leider in het algemeen klassement en hij voert ook het puntenklassement aan. Roompot – Charles is de beste in het ploegenklassement. Maurits Lammertink somde vanochtend nog de ambities van zijn team op: “We willen een etappe winnen.” Die doelstelling is al bereikt. Smaakt naar meer? Bekijk hieronder de uitgebreide reactie van Asselman na zijn schitterende zege.

Kernwoorden voor Jesper Asselman boekt knappe zege in Tour de Yorkshire! (video)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief