Tweede plaats en puntentrui voor Boy van Poppel in Yorkshire - Roompot Charles Cycling Team
Tweede plaats en puntentrui voor Boy van Poppel in Yorkshire

Boy van Poppel is vrijdag als tweede over de meet gekomen in de Tour de Yorkshire. Hij moest in de sprint enkel Rick Zabel (Katusha) voor zich laten. Hij springt over Jesper Asselman naar de leiding in het puntenklassement. Asselman blijft leider in het algemeen klassement.

De tweede etappe in de Tour de Yorkshire was een korte rit van 132 km tussen Barnsley en Bedale. Geen Roompot-Charles-renners in de vroege vlucht dtimaal, wel in het peloton om blauwe trui Jesper Asselman bij te staan en Boy van Poppel te helpen richting massasprint. In de finale werden Jan-Willem van Schip en Senne Leysen naar voren gestuurd om de kloof met de koplopers te dichten. Ditmaal misrekende het peloton zich niet en werd er gespurt voor de overwinning.

Na zijn vierde plaats in de openingsrit reed van Poppel opnieuw naar een mooie ereplaats. De groene puntentrui is een mooie bonus. Asselman blijft aan de leiding van het algemeen klassement, met één seconde voorsprong op Zabel en vijf op van Poppel. “Ik ben blij dat we de leiderstrui hebben kunnen houden”, zegt hij. “Het is ook fantastisch dat Boy zo dicht bij de overwinning kwam en dat hij nu de groene trui heeft. Morgen zal zwaar zijn, maar als ik goede benen heb denk ik dat ik ver kan komen.”

Boy van Poppel is eveneens opgetogen met zijn tweede plaats en groene trui, maar wacht ook nog op een eerste zege voor Roompot – Charles. “Ik hoop dat ik de jongens snel kan terugbetalen voor hun werk met een overwinning”, vertelt hij. Bekijk hieronder zijn uitgebreide reactie na de tweede etappe.

Kernwoorden voor Tweede plaats en puntentrui voor Boy van Poppel in Yorkshire

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief