Nick van der Lijke knap tiende in geslaagde Tour de Yorkshire - Roompot Charles Cycling Team
Nick van der Lijke knap tiende in geslaagde Tour de Yorkshire

De Tour de Yorkshire zit erop en het is een meer dan geslaagde vierdaagse geworden voor Roompot – Charles Cycling Team! Na de vierde en laatste etappe in het Noorden van Engeland legde Nick van der Lijke beslag op de tiende plaats in het algemeen klassement.

De slotetappe in Yorkshire was de op papier zwaarste van de vier: 175 km met vijf gecatalogeerde en heel wat onofficiële klimmetjes. Nick van der Lijke haalde ’s ochtends al aan dat het zaak zou zijn om goed vooraan te zitten op de hellingen om zo een goed eindklassement te verzekeren. Zo gezegd, zo gedaan. Van der Lijke draaide goed mee in het peloton, dat naarmate de etappe vorderde flink werd uitgedund en in de finale helemaal werd verrsplinterd.

“Ik ben wel tevreden. Vooraf had ik dit een heel mooi resultaat gevonden. Maar omdat ik op 3” van een groepje binnen kwam, vind ik het wel jammer dat ik net niet kon aansluiten. Ook al waren dat dan heel erg sterke jongens. Het had wel mooi geweest om 6e of 7e in het klassement te worden. Zo’n secondespel kan ik je nadeel of voordeel werken. Gelukkig is het nog top tien geworden. In de finale hebben Maurits en Huub nog vol voor mij op kop gereden. Dat was echt wel top. Heel de rit hebben de jongens op mij gefocust. Dat is gewoon lekker.”

Roompot-Charles heeft er alles behalve een anonieme Tour de Yorkshire op zitten. Naast de toptienplaats van Nick van der Lijke waren er nog de etappezege van Jesper Asselman, die ook nog eens een paar dagen leider was, en de groene trui van Asselman en vervolgens Boy van Poppel. “Dit is echt een opsteker”, vindt van der Lijke. “Van hieruit kunnen we mooi verder. We moeten zorgen dat we het een vervolg geven. Dat we dit door trekken.”

 

Etappe-uitslag

 • Nick van der Lijke: 13e
 • Maurits Lammerink: 28e
 • Huub Duyn: 30e
 • Jesper Asselman: 57e
 • Jan-Willem van Schip: 88e
 • Boy van Poppel: DNF
 • Senne Leysen was zaterdag niet meer gestart wegend ziekte

 

Eindstand algemeen klassement

 • Nick van der Lijke: 10e
 • Maurits Lammertink: 28e
 • Huub Duyn: 29e
 • Jesper Asselman: 44e
 • Jan-Willem van Schip: 72e

 

Kernwoorden voor Nick van der Lijke knap tiende in geslaagde Tour de Yorkshire

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief