Elmar Reinders laat zich zien in Duinkerke: “Ik houd er een goed gevoel aan over” - Roompot Charles Cycling Team
Elmar Reinders laat zich zien in Duinkerke: “Ik houd er een goed gevoel aan over”

Elmar Reinders heeft er een beresterke Vierdaagse van Duinkerke opzitten: in drie van de zes etappes reed hij in de ontsnapping. Drie keer ook mocht hij daarna het podium op. “Ik moet wat proberen, anders rijd ik toch geen prijs”, vertelt hij nuchter. 

Etappe 1: Vlakke openingsetappe. Elmar Reinders zit in de vlucht en houdt er na de rit de prijs voor de strijdlust aan over. Hij wordt derde in de stand dankzij bonificatieseconden.

Etappe 2: Opnieuw een sprintetappe. Michael Van Staeyen boekt het beste resultaat voor Roompot – Charles Cycling Team in deze ronde: hij wordt achtste.

Etappe 3: Niet één maar twee ROC-renners rijden in de ontsnapping vandaag! Elmar Reinders wordt met zijn medevluchters gegrepen (hij staat wellicht te hoog in de rangschikking). Daarna gaat Sjoerd van Ginneken ervandoor met drie anderen. Uiteindelijk wordt er toch weer gesprint. Van Staeyen finisht als tiende. Reinders wordt opnieuw verkozen als meest agressieve renner.

Etappe 4: Een pechdag! Oscar Riesebeek is betrokken bij een val op slechts 300 meter voor de meet. Hij houdt er verschillende schaafwonden aan de linkerzijde van zijn lichaam, gekneusde ribben en een hersenschudding aan over.

Etappe 5: Oscar had hoge verwachtingen voor de koninginnenrit naar Cassel. Vorig jaar eindigde hij knap derrde in dezelfde rit en legde hij zo de basis voor zijn podiumplaats in het algemeen klassement. Helaas kan hij niet meer starten als gevolg van zijn val op dag vier. Jesper Asselman is onze eerste renner aan de finish vandaag, op plaats 41: “Het was een zware etappe”, vertelt hij. “De snelheid lag constant hoog. Het was moeilijk om iets te proberen omdat het nooit stil viel. Het ging snel omhoog op de klimmetjes naar Cassel en weer snel bergaf.”

Etappe 6: Elmar Reinders kiest opnieuw voor de aanval en rijdt een indrukwekkende slotetappe. Al na 2 km na de de start in Roubaix is hij ervandoor en pas op 2 km van de aankomst in Duinkerke, 187 km later, wordt hij als laatste vluchter gegrepen. Zelfs nadat de samenstelling van de vlucht enkele keren is gewijzigd. Reinders wint de rushes (tussensprintklassement) en mag andermaal op het podium. Terecht, na zijn knappe week! Senne Leysen wordt zestiende in de sprint. Jesper Asselman eindigt als 27e in het algemeen klassement.

“Ik wilde het vandaag nog eens proberen, want ik wist dat er nog een kans was”, reageert Reinders na de finish. “Maar het was net te ver… Ik moet wel wat proberen, anders rijd ik toch geen prijs. We zaten eerst met een goede groep van zes, maar een aantal van hen mochten niet rijden.”

Dan ben ik gedemarreerd en kwamen er daarna vier bij. Toen dacht ik nog steeds dat er een kans was. Maar dat was dus niet het geval. Ik houd wel een goed gevoel over aan deze week. Mijn volgende wedstrijd is de Ronde van Noorwegen. Ik hoop daar opnieuw iets te kunnen laten zien.”

 

 

Kernwoorden voor Elmar Reinders laat zich zien in Duinkerke: “Ik houd er een goed gevoel aan over”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief