Oscar Riesebeek vierde in Circuit de Wallonie: “Geen last meer na mijn val” - Roompot Charles Cycling Team
Oscar Riesebeek vierde in Circuit de Wallonie: “Geen last meer na mijn val”

Oscar Riesebeek staat er weer! Na zijn akelige val in de Vierdaagse van Duinkerke, met een hersenschudding als gevolg, heeft hij in zijn eerste wedstrijd meteen een mooi resultaat geboekt: hij werd vierde in het Circuit de Wallonie! “Ik heb geen last meer na mijn val. De basisconditie is goed.”

Slechts 96 stonden aan de start van het Circuit de Wallonie (1.1) in Charleroi. Het zou een open koers worden en dat werd het ook. Na 75 km brak het peloton in twee, mede onder impuls van een sterk rijdend Roompot – Charles Cycling Team. Slechts een veertigtal renners waren mee. De rest was er al aan voor de moeite.

Roompot – Charles was de enige ploeg die met alle aanwezige renners vooraan vertegenwoordigd was en reed een erg aanwezige wedstrijd, met steeds minstens één renner in de wisselende kopgroepen. In de finale reed Oscar Riesebeek in gezelschap van Niki Terpstra en Baptiste Planckaert weg uit een uitgedund groepje van veertien renners. Riesebeek zou uiteindelijk nog naast het podium vallen. Hieronder lees je zijn reactie.

Over zijn wederoptreden:

“Ik had er schrik voor, want ik heb natuurlijk niet gek veel kunnen doen. Maar ik had geen last meer van die val. De basisconditie is goed, daar ben ik heel blij mee.”

Over de wedstrijd:

“Ik had van tevoren niet gedacht dat ik de finale zou rijden. Het ging echt hard voorin. Toen Terpstra weg reed dacht ik: ‘ik moet mee zitten’. Ik reageerde dus en ook Planckaert deed dat. We draaiden goed rond. Dat was ook best een prima situatie. Als je met drie vooroprijdt is het tactisch mogelijk om de koers te winnen. Als je demarreert en ze kijken even naar elkaar of ze willen niet rijden… Ook al zijn het natuurlijk twee heel goede renners. Terpstra is wereldtop. Met drie rijdt je gegarandeerd podium en kan je nog eens alles of niks doen. In het slechtste geval rij je podium en in het beste geval win je.

Maar toen reed Terpstra op een gegeven moment niet meer mee. Het was daarna wel duidelijk waarom. Je moet dan ook een beetje met je hoofd rijden want anders loop je op een counter van hem. Toen staken Anthony Turgis en Thomas Boudat over, twee rappe mannen. Ook Planckaert is een rappe. Voor mij was dat zuur, want ik ben niet zo snel.

Toen die twee van Total – Direct Energie kwamen aansluiten, wist ik dat het praktisch onmogelijk zou zijn om weg te rijden. Ze zouden het gat toch dicht rijden en ze hielden het tempo ook hoog. Het was moeilijk om ervan weg te rijden. Met drie was er wel nog iets mogelijk geweest. Dat is dus zuur. Ik was wel verrast door hun komst. Hoe kon dat? Op dat moment was er even frustratie, maari kkan ze niks verwijten. Het was op een erg lastig moment, hoorde ik achteraf. Daarom kon niemand van de ploeg mee. Ik wist natuurlijk niet wanneer ze waren weggereden.”

Over de sterke wedstrijd van Roompot – Charles:

“We waren als enige ploeg met z’n allen in die groep van 35. Dat zegt veel over de positieve ingesteldheid van onze koers. Jammer dat we geen podium haalden, want het is een van de beste koersen die we al gereden hebben. Het was fijn geweest om de ploeg daarvoor te kunnen belonen.”

Roompot – Charles eindigde overigens met twee renners in de top tien. Veertig seconden na Riesebeek kwam Arjen Livyns in negende positie over de meet. Onze overige resultaten: Sjoerd van Ginneken (17), Mathias De Witte (21), Huub Duyn (25), Stijn Steels (27), Justin Timmermans (DNF).

 

Foto: Cor Vos

 

Kernwoorden voor Oscar Riesebeek vierde in Circuit de Wallonie: “Geen last meer na mijn val”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief