Elmar Reinders pakt bollentrui mee uit Noorwegen - Roompot Charles Cycling Team
Elmar Reinders pakt bollentrui mee uit Noorwegen

Waar de Ronde van Noorwegen nog begon met slecht nieuws voor Roompot – Charles Cycling Team, is de zesdaagse rittenwedstrijd wel geëindigd met een mooie opsteker: Elmar Reinders neemt als beste klimmer de bollentrui mee naar huis!

Al op de openingsdag van de wedstrijd moesten twee Roompot-Charles-renners hun wedstrijd staken: Maurits Lammertink was ziek geworden en besefte kort na de start dat het geen zin had om verder te rijden. Nick van der Lijke was dan weer betrokken in een val en kon evenmin verder. Hij hield er een ontwrichte schouder aan over.

Positief was dan weer de aanvalslust van Elmar Reinders, die in de eerste rit meteen voor de ontsnapping koos. Ook op dag twee was het prijs en kleurde de Emmenaar de vlucht. Op de derde dag werd hij rust gegund door ploegleider Erik Breukink. Maar in de drie resterende etappes was sterke Elmar weer niet te houden. Goed voor vijf dagen in de aanval op zes etappes!

Na de vijfde etappe mocht Reinders voor het eerst het podium op om de bollentrui aan te trekken. “Ik wilde het gewoon weer proberen in de ontsnapping en zien waar het strandde”, zei hij na de rit. In de slotrit schoof hij weer mee in de vroege vlucht en kwam hij als eerste boven op de eerste klim. Zo had hij genoeg punten verzameld in het klimklassement om de bolletjestrui definitief op te eisen. Klasse! Pieter Weening werd 36e in het eindklassement in Noorwegen.

 

Foto: Cor Vos

 

Kernwoorden voor Elmar Reinders pakt bollentrui mee uit Noorwegen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief