Huub Duyn voor Tour de Luxemburg: “Ik zou nu liever een rit winnen” - Roompot Charles Cycling Team
Huub Duyn voor Tour de Luxemburg: “Ik zou nu liever een rit winnen”

De Ronde van Luxemburg start woensdag met een korte proloog in Luxemburg-stad, gevolgd door vier etappes in lijn. Huub Duyn behaalde vorig jaar drie toptienplaatsen en werd zevende in het eindklassement. Ook de jaren daarvoor presteerde hij steeds sterk in deze rittenkoers, met als hoogtepunt een podiumplaats in 2015. “Dit jaar zou ik het liefst een rit winnen”, blikt hij vooruit.

Roompot – Charles Cycling Team trekt met een ambitieus team naar de Skoda-Tour de Luxembourg. Naast Huub Duyn vindt ook Pieter Weening er een parcours dat hem moet liggen. Maurits Lammertink won de wedstrijd zelfs in 2016! “We hopen er wel op dat iemand van ons bovenaan eindigt op het einde van de week”, aldus Duyn. “Maurits heeft hier al gewonnen, ik was al derde. We zijn met meerdere renners in staat om iets te doen. Mathias ook. Het parcours ligt hem ook.”

Een goede eindnotering in het algemeen klassement zit er dus in voor Roompot – Charles. Een absolute kopman is er (nog) niet. Dat zal afhangen van het koersverloop volgens Duyn: “Ja, dat zal op een gegeven moment wel door de wedstrijd bepaald worden. We gaan er met z’n allen vol voor. De proloog van morgen is al een eerste stap. Als je daar te ver eindigt, wordt het al moeilijk. Vanaf vrijdag zijn er drie echt lastige ritten. Na de vrijdagetappe zal wel duidelijk zijn wie van ons er het best voor staat in het klassement. Misschien kunnen we op meerdere paarden gokken.”

In de voorbije vier edities eindigde Duyn vier keer in de top tien. Hij is dus helemaal thuis in deze heuvelachtige rittenkoers: “Ik ben er graag. Het is een mooie wedstrijd. Of ik zo goed ga zijn als de vorige jaren, moet nog blijken. Vier jaar na elkaar eindigde ik mooi in de top tien, maar ik ben zelfs vergeten hoeveelste ik net ben geworden. Als ik kon kiezen, zou ik nu liever een rit winnen. Maar dat doe je natuurlijk niet zomaar. Ik ga me ook niet zomaar laten lossen. Maar in m’n hoofd wil ik misschien wel eens alles of niks proberen. Ik zou graag een koers winnen. Ik kan een goede uitslag gebruiken.”

“Waar die mogelijkheden liggen? Vrijdag, zaterdag en zondag zijn drie mooie ritten. De zaterdagetappe eindigt met een klimmetje. Voor Pieter is dat ook een mooie aankomst. Vrijdag zal wellicht een select groepje aankomen. Maurits of ik kunnen dan eventueel wel een resultaat rijden.”

Meer informatie over de wedstrijd kan je op deze pagina vinden.

 

Foto: Cor Vos

 

Kernwoorden voor Huub Duyn voor Tour de Luxemburg: “Ik zou nu liever een rit winnen”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief