Prachtige zege voor Pieter Weening in Ronde van Luxemburg! - Roompot Charles Cycling Team
Prachtige zege voor Pieter Weening in Ronde van Luxemburg!

Pieter Weening heeft Roompot – Charles Cycling Team een tweede overwinning bezorgd. De senior van de ploeg bleef na de tweede etappe in lijn in de Ronde van Luxemburg het sprinted peloton voor en kwam solo over de meet! 

Huub Duyn verwachtte iets van Pieter Weening in deze Ronde van Luxemburg, dat zei hij in aanloop naar deze rittenwedstrijd. De zaterdagetappe zou hem moeten liggen, maar het was vrijdag al prijs voor de 38-jarige Fries! Weening liet op de slotklim z’n medevluchter achter en hield op de meet nog twee seconden over op het aanstormende peloton. Een verbluffende zege! “Het was een alles-of-niks-poging, maar het werd alles”, aldus Weening.

Tijdens de etappe had ook Maurits Lammertink zich al getoond, in een kopgroep van elf. Met ook de knappe zesde plaats van Sjoerd van Ginneken in de etappe van donderdag in gedachten en een prima proloog, is de Ronde van Luxemburg al meer dan geslaagd geweest voor Roompot – Charles!

Foto’s: Cor Vos

 

Kernwoorden voor Prachtige zege voor Pieter Weening in Ronde van Luxemburg!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief