Maurits Lammertink heeft de Tour de Luxembourg afgesloten op een tweede plaats in het algemeen klassement! Roompot – Charles Cycling Team was dan weer het sterkste team in de Luxemburgse vijfdaagse. 

Na de etappezege van Pieter Weening op dag drie, is ook het vervolg van de Tour de Luxembourg erg succesvol verlopen voor Roompot – Charles. Maurits Lammertink werd zaterdag tweede in de koninginnenrit. Zondag werd hij vijfde, twee plekjes voor Huub Duyn, nadat zijn teammaats erg knap voorbereidend werk hadden verricht. Lammertink is tevreden met zijn podiumplek.

“Ik ben toch tevreden dat ik weer podium kan rijden. De benen waren niet super vandaag. Ik ben gisteren (zaterdag, red.) iets te diep gegaan, denk ik. Vandaag was het weer vollebak die laatste klim op. Mathias en Pieter hebben me goed afgezet vooraan. Ik ging aan, maar er kwamen er nog een paar over. Je hebt de benen of niet. Herrada en Cofidis waren de sterkste vandaag. We hebben er alles aan gedaan.”

Met een ritzege voor Weening, een zesde plaats voor Sjoerd van Ginneken in de eerste etappe en verder nog ereplaatsen voor Lammertink en Duyn heeft Roompot – Charles zich getoond aan het publiek in Luxemburg. “Je ziet dat we een heel sterk blok zijn in de breedte in dit soort koersen, dat is hartstikke knap”, aldus Lammertink. “De overwinning van Pieter was een boost. We zitten met z’n allen in een goede flow. Dat hadden we een paar weken geleden ook in Yorkshire. We gaan nu gewoon verder op dat elan. Ik hoop dat er nog een paar mooie wedstrijden aankomen.”

Lammertinks volgende opdracht is de ZLM Tour. “Het parcours wordt wellicht niet super lastig. Het wordt kijken wat we daar kunnen doen. Ik was al niet slecht in het voorjaar, ook in Yorkshire waren de benen goed, maar ik miste een paar keer de slag en Nick was er erg goed. Dan rij je voor hem. Daarna heb ik rust gepakt en hard getraind. Ik was klaar om erin te vliegen in Noorwegen, maar helaas werd ik daar ziek. Hier had ik goede benen van in de proloog. IK had er vertrouwen in. Gelukkig is het eruit gekomen. Eindelijk.”

Lammertink werd dus tweede in het eindklassement, Weening elfde en Duyn dertiende. Een volledig overzicht van de eindstand en etappe-uitslagen vind je op deze pagina.

 

Foto’s: Cor Vos

 

Kernwoorden voor Lammertink tweede in eindklassement Ronde van Luxemburg!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief