Van Schip rijdt solo naar winst in openingsrit Baloise Belgium Tour! - Roompot Charles Cycling Team
Van Schip rijdt solo naar winst in openingsrit Baloise Belgium Tour!

Roompot – Charles Cycling Team zit in de goede flow. Dat zei Nick Nuyens voor de start van de Baloise Belgium Tour. En gelijk heeft hij. Dat bewees Jan-Willem van Schip vandaag nog maar eens door op impressionante wijze de openingsetappe op zijn naam te schrijven: hij won solo, een handvol seconden voor het aanstormende peloton! “Het is onwerkelijk! Hier doe je het voor.”

Jan-Willem van Schip wilde vandaag koste wat kost mee in de ontsnapping gaan. Hij ging er dan ook meteen na de start van door, goed voor een volledige dag in de vlucht én in de regen. In de Gouden Kilometer, op 14 km van de meet, sprokkelde hij 7 bonusseconden. Kort daarop liet hij z’n laatste medevluchters achter.

De voorsprong op het peloton bedroeg niet meer dan een halve minuut, maar dat bleek voldoende. Aan de aankomst in Knokke-Heist hield van Schip uiteindelijk nog vier seconden over. Zo werd het een verrassende solo-overwinning na een knap stukje hardrijden! “Op een gegeven moment was ik lekker aan het fietsen en dacht ik ‘nu ga ik zo hard ik kan’. Het was hard genoeg, want ze hebben me nooit meer teruggezien”, zei een dolgelukkige van Schip na de wedstrijd. Bekijk hieronder zijn volledige reactie!

Van Schip pakt dankzij zijn overwinning – de derde voor Roompot – Charles dit seizoen – ook de puntentrui én uiteraard ook de eerste leiderstrui. Hij telt in de stand 15 seconden voorsprong op z’n eerste achtervolger.

Foto: Cor Vos

 

Kernwoorden voor Van Schip rijdt solo naar winst in openingsrit Baloise Belgium Tour!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief