Pieter Weening wordt tiende in de Baloise Belgium Tour - Roompot Charles Cycling Team
Pieter Weening wordt tiende in de Baloise Belgium Tour

Pieter Weening is tiende geworden in het algemeen klassement van de Baloise Belgium Tour. Ook Senne Leysen deed het prima met een 21e plaats in de eindstand. Deze week staat met de ZLM Tour al de derde rittenwedstrijd in juni op het programma van Roompot – Charles Cycling Team.

Na de schitterende etappezege van Jan-Willem van Schip in de openingsrit, zat er geen dichte ereplaats meer in voor Roompot – Charles. Pieter Weening deed het wel prima in de lastigere etappes, die van donderdag met aankomst in Zottegem (17e) en de koninginnenrit van zaterdag in de Ardennen (14e). Zo werkte hij zich op naar een tiende plaats in het klassement. De vlakke slotrit van zondag veranderde daar niets meer aan.

Ook Senne Leysen presteerde erg constant doorheen de week en zette in de Ardennenrit Weening nog prima af aan de slotklim. Zelf reed hij vrijdag een sterke tijdrit (25e), al had hij daar pech met zijn ketting waardoor hij een mogelijk toptienplaats aan zich voorbij zag gaan. Toch is zijn mooie eindnotering in de Belgium Tour een teken van zijn goede vorm.

Deze week rijdt Roompot – Charles met de ZLM Tour al een derde rittenkoers in de maand juni. Leysen en Weening krijgen rust en komen in actie in enkele eendagswedstrijden, zoals de ‘Vlaamse Strade Bianche’ Dwars door het Hageland. Meer over de ZLM Tour: klik HIER!

 

Foto: Cor Vos

 

Kernwoorden voor Pieter Weening wordt tiende in de Baloise Belgium Tour

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief