Roompot-Charles laat zich zien in Belgisch koersweekend - Roompot Charles Cycling Team
Roompot-Charles laat zich zien in Belgisch koersweekend

Dit weekend stonden met Duracell Dwars door het Hageland, de Heistse Pijl en de Elfstedenrondedrie drie eendagswedstrijden op het programma. We behaalden drie toptienplaatsen! Jan-Willem van Schip toonde zich even vaak in de aanval.

Afgelopen weekend trok een selectie van Roompot-Charles Cycling Team door België om drie UCI 1.1-wedstrijden te betwisten. Na het stof vreten in Duracell Dwars door het Hageland, waar we als ploeg met veel aanvalslust reden, behaalde Jan-Willem van Schip een prima zevende plaats. Van Schip: “Een verbeter puntje ten opzichte van vorig jaar: toen was ik te enthousiast en ging ik op men bek, dit jaar elke bocht steady.”

Zaterdag stond de Heistse Pijl op het programma, een vlakke wedstrijd met zeven plaatselijke ronden rond Heist-op-den-berg. Van Schip kwam in de laatste ronde met enkele seconden achterstand op de koplopers boven op de Heistse berg. In de sprint kon hij opnieuw tot op het wiel van de leiders komen. Hij werd achtste, Mathias De Witte 15e.

De Witte reed zondag met de Brugse Elfstedenronde een thuiswedstrijd en wilde zich dan ook graag tonen. Mathias zou uiteindelijk 20e worden. Jesper Asselman behaalde in de sprint een mooie negende plaats. Van Schip reed opnieuw kilometerslang in de aanval. Na dit weekend lijkt hij dan ook klaar voor de Europese Spelen in Minsk, waar hij zich weer wil bewijzen op de piste.

Klik hier om de resultaten te bekijken van onze afgelopen wedstrijden.

 

Foto: Cor Vos

 

Kernwoorden voor Roompot-Charles laat zich zien in Belgisch koersweekend

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief