ZLM Tour: handvol ereplaatsen en Lammertink zesde in eindklassement - Roompot Charles Cycling Team
ZLM Tour: handvol ereplaatsen en Lammertink zesde in eindklassement

Roompot – Charles Cycling Team heeft zich getoond in de ZLM Tour, met vier toptienplaatsen en een zesde plaats voor Maurits Lammertink in het eindklassement. Elmar Reinders, Justin Timmermans en Huub Duyn toonden zich dan weer in de aanval.

Na een mindere proloog en een matig resultaat in de sprint na de eerste rit in lijn, verging het de aanwezige Roompot-Charles renners een stuk beter in het vervolg van de ZLM Tour. Elmar Reinders deed wat hij het liefst doet: in de aanval rijden. In twee etappes was hij in de vlucht te vinden. In de slotrit naar Tilburg werd hij pas enkele kilometers voor de meet gegrepen. Ook Justin Timmermans koos vrijdag voor de vroege vlucht.

De ZLM Tour is een overwegend vlakke rittenwedstrijd. Meestal werd er dan ook gesprint voor de dagzege. Michael Van Staeyen werd twee keer achtste. Boy van Poppel moest zaterdag helaas opgeven met maagklachten. Die zaterdagetappe was er een over de heuvels van de Amstel Gold Race, het geliefkoosd terrein van Maurits Lammertink en Huub Duyn. Beiden reden alert en aanvallend, goed voor een respectievelijk vierde en vijfde plaats! Lammertink werd ook zesde in de eindstand.

Alle uitslagen uit de ZLM Tour kan je op deze pagina (PCS) bekijken.

 

Foto: Cor Vos

 

Kernwoorden voor ZLM Tour: handvol ereplaatsen en Lammertink zesde in eindklassement

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief