Team ROC in de aanval op de kampioenschappen - Roompot Charles Cycling Team
Team ROC in de aanval op de kampioenschappen

Zoek de verschillen tussen de foto’s! Gevonden? Veel zijn er niet. Zowel op het Belgisch als op het Nederlands kampioenschap hadden we met Elmar Reinders en Stijn Steels op een bepaald moment twee renners in de aanval rijden, tegelijkertijd en diep in de finale. Roompot – Charles heeft zich getoond, dat is het minste wat je kan stellen. En in Minsk bekroonde Jan-Willem van Schip zijn sterke Europese Spelen met een gouden plak! 

#NK2019

Elmar Reinders en Oscar Riesebeek maakten deel uit van 9-koppige ontsnapping, die een ruime voorsprong bij elkaar fietsten. Toen die in de slotronde helemaal was weggesmolten, ging Elmar er alleen van door. Een snedige aanval, hij zou pas op 2 km van de meet gegrepen worden. Jesper Asselman sprintte vervolgens naar de negende plaats. Boy van Poppel was helaas kort daarvoor uit het peloton verdwenen door een lekke band op een erg ongelukkig moment.

Het Roompot-Charles-blok – tien man sterk – heeft zich wel getoond in Ede: de koers hard maken, aanvalslust… Daar draait het om bij team ROC! Dat zei ook Erik Breukink na de wedstrijd. “Dit parcours was gedoemd om te eindigen in een massasprint. We hebben er met de ploeg alles aan gedaan om die te ontlopen”, aldus een toch wel trotse ploegleider. Jesper was dan weer tevreden met zijn toptienplaats: “Ik zat goed vooraan om de jacht op Elmar te verstoren. Daarna besloot ik dan maar om me toch ook te mengen in de sprint.”

#BKGent

Met maar vier van onze renners aan de start in Gent hebben we ons toch getoond op het BK! Stijn Steels viel solo aan in de laatste 10 km, maar ook hier werd de wedstrijd beslist in een massasprint. Michael werd daarin 7e. Arjen Livyns startte niet wegens ziekte. Beterschap, Arjen!

#Minsk2019

Last but not least: na twee zilveren medailles won Jan-Willem van Schip er zondag een dik verdiende gouden! Hij overklaste de tegenstand in het omnium op de Europese Spelen. Gefeliciteerd, JW!

 

 

Kernwoorden voor Team ROC in de aanval op de kampioenschappen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief