GP Pino Cerami: Michael Van Staeyen sprint naar 6e plaats in extreme hitte - Roompot Charles Cycling Team
GP Pino Cerami: Michael Van Staeyen sprint naar 6e plaats in extreme hitte

In Wallonië werd de 53eeditie van de Grand Prix Pino Cerami gereden. De wedstrijdorganisatie besloot de wedstrijd met 45 km in te korten wegens de extreme hitte. Onderweg probeerde de renners verkoeling te zoeken met ijszakjes en liters water.

De oplopende aankomststrook zorgde na 160 km voor een massasprint. Michael Van Staeyen behaalde een 6eplaats. Ook Lars Boom vervoegde zich terug in het peloton na een lange rugblessure.

“De warmte is voor mij geen probleem”, aldus Van Staeyen, “maar vandaag kregen we wel te maken met extrema. De voorziene ijsblokzakjes die we onderweg kregen, kwamen als een geschenk uit de hemel. Ik ben heel tevreden met mijn 6e plaats, al zat er misschien wel iets meer in.”

Kernwoorden voor GP Pino Cerami: Michael Van Staeyen sprint naar 6e plaats in extreme hitte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief