Elmar Reinders voor het EK: “Leuk dat ik mee mag!” - Roompot Charles Cycling Team
Elmar Reinders voor het EK: “Leuk dat ik mee mag!”

Elmar Reinders komt op zondag 11 augustus in actie op de Europese Kampioenschappen in Alkmaar. Voor de wegwedstrijd van de elite heren ruilt hij het oranje van Roompot – Charles voor dat van team Nederland. “Leuk om erbij te zijn!”

“Deze middag meld ik me bij de selectie in Bergen bij Alkmaar en gaan we samen nog wat fietsen”, blikt Elmar vooruit. “Ik ken alle andere geselecteerde renners, ten minste van in de koers. Of ze mij ook kennen? Dat weet ik niet, ik denk wel dat ze weten wie ik ben. De laatste weken heb ik me best in de kijker gereden, anders komen ze niet bij iemand van Roompot terecht. Ik had er niet op gerekend, maar het is wel leuk dat ik mee mag. Zeker omdat het in Nederland is.”

Reinders pakte de jongste weken meermaals uit met een knappe solo-aanval, onder meer in de finale van het NK. Zit dat er op het EK ook in? “Ik zou het wel willen proberen, maar ik denk dat dat lastig wordt met de ploeg die we hier hebben. Met Dylan Groenewegen erbij zullen we waarschijnlijk geen Elmar vooruit moeten sturen. Maar het is gewoon leuk om erbij te zijn. Ik zal een dienende rol hebben. Dat kan van alles zijn: op kop rijden, maar misschien ook mee springen met een groepje van vijf of zes man.”

“Ik denk dat het een lastige koers wordt. Iedereen roept dat het een massasprint wordt, maar ik ben daar niet zo zeker van. Het zijn allemaal rondjes door Alkmaar, met best veel draaien, keren en optrekken. Normaal is dat wel iets voor mij.” (lacht) Succes, Elmar!

Kernwoorden voor Elmar Reinders voor het EK: “Leuk dat ik mee mag!”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief