Van der Lijke meteen derde bij wederoptreden! - Roompot Charles Cycling Team
Van der Lijke meteen derde bij wederoptreden!

Wat een comeback voor Nick van der Lijke! Hij werd meteen derde in de Veenendaal – Veenendaal Classic, zijn eerste koers in drie maanden! “Ik wilde weer lekker aanvallen en genieten.”

Na drie maanden revalideren van zijn schouderblessure was de honger groot bij Nick van der Lijke. Hij wilde in Veenendaal – Veenendaal vooral koershardheid opdoen en aanvallen. Die intenties maakte hij waar, want hij trok samen met collega Oscar Riesebeek ten aanval. Het Roompot-Charles-duo maakte deel uit van een groepje van veertien. Daaruit sprong van der Lijke diep in de finale weg met twee kompanen.

In een sprintje met drie moest hij z’n meerdere erkennen in z’n medevluchters, maar een geslaagde comeback was het zeker voor van der Lijke. “Ik wilde gewoon lekker aanvallen en weer genieten van het koersen”, vertelt hij. “Dat is wel aardig gelukt, eerst met die groep van veertien en toen later met z’n drieën. Je wilt dan natuurlijk altijd meer, maar hier ben ik echt wel tevreden mee. Ik had er vooraf voor getekend.”

Veenendaal – Veenendaal werd een waar teamsucces. Riesebeek werd op negen seconden vierde en met Jesper Asselman finishte nog een derde Roompot-Charles-renner in de top tien!

 

 

Kernwoorden voor Van der Lijke meteen derde bij wederoptreden!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief