Van Staeyen na podiumplaats in Schaal Sels: “Enkel die zege ontbreekt nog” - Roompot Charles Cycling Team
Van Staeyen na podiumplaats in Schaal Sels: “Enkel die zege ontbreekt nog”

Michael Van Staeyen heeft van zich laten spreken met een knappe podiumplaats in de Schaal Sels Merksem. De Antwerpenaar sprintte naar een derde plaats in zijn thuiskoers. “Ik was hier al tweede, derde en vijfde. Enkel die overwinning ontbreekt nog.”

De Schaal Sels Merksem, de zesde manche van de Bingoal Cycling Cup, was al toe aan zijn 94ste editie. De wedstrijd kreeg vorig jaar een makeover en ging terug naar de roots, met lokale rondes in en rond het Antwerpse district Merksem. Na een eerste ronde werd de wedstrijd even stilgelegd door het peloton dat halt hield aan de meet. Het wilde daarmee enkele onveilige plaatsen op het parcours aanklagen. De organisatie voerde meteen enkele aanpassingen door en de wedstrijd kon hervatten. Acht rondes van 16 km zouden volgen.

Net als vorig jaar werd gesprint voor de overwinning. Attilio Viviani, de jongste broer van spurtbom Elia, toonde zich daarin de snelste. Van Staeyen reed een knappe sprint en finishte als derde op de Merksemse Bredabaan. Een prima uitslag voor de Antwerpenaar, die in de afgelopen weken al twee kermiskoersen op zijn naam had geschreven. “De laatste weken gaat het goed”, bevestigt de sprinter. “Ik reed een paar goede uitlsagen, maar in Zottegem en Veenendaal voelde ik me weer wat minder goed. Te hard getraind misschien?”

Van Staeyen woont in buurgemeente Schoten en was gebrand op een prima prestatie in eigen streek. “Ik heb echt toegewerkt richting deze koers. Het is een thuiskoers en dat motiveert. Bovendien ligt de wedstrijd me goed. Ik was hier al een keer tweede, derde en vijfde. Enkel die overwinning ontbreekt nog. Ik had hier graag gewonnen vandaag. Het had er wel ingezeten als je ziet welke sprint ik rijd.”

“Ik zat misschien net niet goed geplaatst in de laatste bocht, moest van te ver komen. Ik wist natuurlijk dat ik daar vooraan moest zitten. Eerst heb je al een sprint richting de laatste kilometer en dan naar de laatste bocht. Dus iedereen weet dat je daar vooraan moet zitten. Ik kon er niet echt door, anders was ik misschien korterbij geweest en mee kunnen doen voor de winst.”

Met een derde plaats boeken Van Staeyen en Roompot – Charles Cycling Team toch alweer een fraaie ereplaats. Niet onbelangrijk in deze fase van het  seizoen. “Dit is niet slecht met het oog op de toekomst… bij een andere ploeg of bij deze als we een andere sponsor kunden vinden. Ik hoop dat we met deze ploeg verder kunnen. We hebben echt een goede groep die ook goed aan elkaar hangt. Dat zie je ook in onze wedstrijden. Het zou spijtig zijn mocht dat stoppen.”

Kernwoorden voor Van Staeyen na podiumplaats in Schaal Sels: “Enkel die zege ontbreekt nog”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief