Van Poppel derde in Fourmies, pech voor Boom in Antwerp Port Epic - Roompot Charles Cycling Team
Van Poppel derde in Fourmies, pech voor Boom in Antwerp Port Epic

Uitstekend resultaat voor Boy van Poppel in de GP de Fourmies, een Franse eendagswedstrijd van het niveau buiten categorie (1.HC). Hij sprintte er naar een knappe podiumplaats! “Ik ben blij dat ik de bloemen mee naar huis kan nemen voor mijn meiden”, zei hij achteraf.

De GP de Fourmies is doorgaans een prooi voor de sprinters. Ook dit jaar werd de wedstrijd beslecht in een massasprint. Boy van Poppel zat uitstekend gepositioneerd en kon uiteindelijk naar een fraaie derde plaats sprinten, achter Pascal Ackermann en Jasper Philipsen. Het was voor de in België wonende Brabander zijn eerste podiumplek sinds zijn tweede plaats in etappe twee van de Tour de Yorkshire.

“Ik had echt goeie benen”, gaf hij mee na de wedstrijd. “Dan moet het ook nog maar lukken… Zaterdag voelde ik me ook al goed in de Brussels Cycling Classic, maar mislukte het door omstandigheden. Ik ben blij dat ik de bloemen mee naar huis kan nemen voor mijn meiden.”

 

Zondag nam de ploeg ook deel aan de Antwerp Port Epic (1.1), een wedstrijd met bijna 70 km aan kasseien en onverharde stroken. Lars Boom toonde zich erg gretig en reed lange tijd vooraan, tot hij werd teruggeslagen door een lekke band. Brute pech voor Boom, die leek mee te gaan strijden voor de overwinning. Hij werd uiteindelijk 25e. Sjoerd van Ginneken en Stijn Steels moesten noodgedwongen opgeven na lekke banden.

Uiteindelijk zouden twee Roompot-Charles-renners de top tien halen: Jan-Willem van Schip werd achtste, Jesper Asselman tiende. De andere noteringenvan onze renners in de GP de Fourmies kan je op deze pagina bekijken. Onze uitslagen van de Antwerp Port Epic vind je hier.

 

 

Kernwoorden voor Van Poppel derde in Fourmies, pech voor Boom in Antwerp Port Epic

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief